Sterrenchef Luc Bellings proeft bijna-echte-bugers en geeft ze een score.
Volledig scherm
PREMIUM
Sterrenchef Luc Bellings proeft bijna-echte-bugers en geeft ze een score. © Joel Hoylaerts / Photo News

Luc Bellings proeft bijna-echte burgers: “De geur is afstotelijk, maar deze burger is sappiger dan een Bicky”

Toch wat schuldgevoel bij het binnensmikkelen van zo’n dikke, sappige, rosé hamburger? Geen nood als we de vegetarische voedingsfabrikanten mogen geloven, want hun burgers zouden steeds meer op the real thing lijken én vooral smaken. Wij vroegen sterrenchef Luc Bellings om de knoop door te hakken: welke bijna-echte-burger komt het dichtst in de buurt? En welke absoluut niet? “Dit kan zelfs een supersaus niet rechttrekken.” 

14 reacties

  • peter colson

    2 jaar geleden
    We kunnen in onze refter vegetarische burgers eten. Ik heb het op z'n minst 5 keer gegeten. Karton met een jager sausje is nog lekkerder. Geef mij dan maar een sappige steak met wat sla en tomaten
  • PIETER ROGIERS

    2 jaar geleden
    Het moet op vlees gelijken en het moet naar vlees smaken, maar het mag geen vlees zijn.
  • Gudo Courtois

    2 jaar geleden
    Smalelijk eten met afschuwelijke geur dat snap ik niet. Geur en smaak gaan samen.
  • Coen Geurts

    2 jaar geleden
    Alle industrieel gemaakt voedsel zit vol met additieven en afval. En wij geloven dat dat gezond eten is. Kijk maar eens hoe vet de mensen worden.
  • ringo van der pulst

    2 jaar geleden
    Zat er dan nog vlees in een hamburger?Vezelplaat zul je bedoelen.In de de meeste snacks zit meer brood dan wat anders.

Geld