Volledig scherm
© ANP XTRA

Loon van 470.000 bedienden wordt verhoogd met 0,95 procent

Ongeveer 470.000 bedienden die deel uitmaken van paritair comité 200 - de grootste groep bedienden in ons land - gaan door de indexering hun loon met 0,95 procent zien stijgen in januari 2021. Dat blijkt uit berekeningen van hr-bureau Acerta.

 1. Nieuwe tariefregeling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep
  Energie

  Nieuwe tariefrege­ling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep

  Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling rond de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen vernietigd. Dat laat prosumenten (consumenten die zelf een deel van hun energie opwekken) niet onberoerd. Ze zien hun energiefactuur grondig door elkaar geschud en vrezen een pak meer te betalen. Maar klopt die vrees wel? Mijnenergie.be probeert met een aantal simulaties duidelijkheid te scheppen in wat het concreet allemaal betekent voor uw portemonnee.
 2. Arbeidseconoom Stijn Baert: “De bedoeling van de mens is om gelukkig te zijn”
  PREMIUM

  Arbeidseco­noom Stijn Baert: “De bedoeling van de mens is om gelukkig te zijn”

  Een mooi en smaakvol ingericht voormalig rendez-vous hotelletje in een gezellige Gentse buurt. Daar huist arbeidseconoom Stijn Baert (°14 oktober 1983). Geen paleis weliswaar. Maar een mens stelt zijn ambities bij naarmate de jaren vorderen. De tijd dat hij “koning” wilde worden, ligt al even achter hem. Baert werd uiteindelijk arbeidseconoom. Veel gevraagd in de media om zijn brede expertise. Op dat vlak moet hij tegenwoordig nog enkel enkel God — of beter, zijn plaatsvervanger op aarde Rik Torfs — laten voorgaan. Invloedrijk is hij ook. Toen de liberalen lazen wat hij schreef over de nota-Magnette was er voor de meesten geen sprake meer van paars-groen. Nu luidt hij de alarmklok over ons oplopend begrotingstekort. En houdt tegelijk een pleidooi voor het streven naar echt geluk.
 1. Joodse vrouw niet opgezet met oproepingsbrief: "Bart De Wever wil niet stigmatiseren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"
  Play

  Joodse vrouw niet opgezet met oproepings­brief: "Bart De Wever wil niet stigmatise­ren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"

 2. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

Geld