Cafetariaplan
Volledig scherm
PREMIUM
Cafetariaplan © Shutterstock

Loon inruilen voor extra vakantiedagen: is dat echt zo interessant? Dit moet je erover weten

Nog niet alle werkgevers bieden de mogelijkheid aan, maar bedrijven die hun werknemers de keuze geven loon in te ruilen voor extra vakantiedagen, zien dat de populariteit ervan flink toeneemt. Voor veel werknemers zijn extra vakantiedagen het belangrijkste niet-financiële voordeel dat hun werkgever ze kan bieden. Maar is je loon inruilen voor extra vakantie ook een slimme keuze? Een specialist van Partena Professional geeft zijn visie.    

6 reacties

 • Bart Vanhove

  4 jaar geleden
  20 vakantiedagen, wat kan je daarvan sparen?
 • Willy Devroey

  4 jaar geleden
  Natuurlijk is de interesse klein. Wat ben je nu met meer vakantiedagen als je geen geld hebt om te spenderen en iets leuk gaan te doen.
 • Dirk Doms

  4 jaar geleden
  In de privé heb je basis 20 dagen verlof. Als je geluk hebt krijg je per 5 gewerkte jaren een dag erbij. Bij de overheid en bvb. een bedrijf als Fluvius loopt dat soms op tot in de 70 dagen. Geeft de ene wat bij en pak de andere wat af of laat degenen die veel verlof hebben werken tot hun 67 en de anderen tot 62. Dat zou pas eerlijk zijn.
 • bjorn eeckhout

  4 jaar geleden
  Blijkbaar gaat dit weeral grotendeels over ambtenaren!!! En niet over arbeiders!!!
 • Emi Hergersberg

  4 jaar geleden
  als ge loon inruilt voor vakantiedagen dan kunt ge thuis tenminste zélf de grote kuis doen. Met loon betaalt ge dubbel : de belastingen én de poetsginst :-)