BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Lidl verkoopt vanaf volgende week bijna vervallen producten voor spotprijs van 50 cent

In de strijd tegen voedselverspilling gaat Lidl voortaan producten die op de dag van verkoop vervallen aanbieden voor een prijs van een halve euro. De supermarktketen had al gelijkaardige, erg succesvolle proefprojecten lopen in Luxemburg en Nederland.

89 reacties

 • Leo Duym

  1 jaar geleden
  Waarom niet: na het sluiten van de winkel worden alle produkten waarvan soepen of stoverij kan worden gemaakt (soepgroenten, vis en alle vleessoorten) verzameld en nog dezelfde avond in daarvoor speciaal ingerichte keukens bereid. De bereide etenswaren kunnen dan ingevroren worden of als vers verkocht worden met een nieuwe versheidsdatum. Waarom geen werklozen daarvoor inzetten?
 • Remco Bogaerts

  1 jaar geleden
  Klopt niet helemaal. Lidl gaf tot nu toe niks aan de voedselbanken . Alles gaat in de biobox. Dit betekent vuilbak ...ale ze zeggen wel dat ze er biobrandstof van maken ...hoe dan? Want wij smijten daar alles in met verpakking eraan . Dus hoe ze van plastic brandstof maken is mij een raadsel. Nu is dit een goed initiatief want nu krijgen de voedselbanken ten minste iets . Ook opgepast met producten aan 0,5 cent te kopen dit is gewoon een truc voor meer klanten...na 18 u Kan je dit pas kopen.
 • Elsje Verschuren

  1 jaar geleden
  @Mohamed Kabbal Ik vermoed dat dit een strikvraag is , juist suiker. Wel zolang die droog gehouden is en in die 50 jaar geen muizen en insecten aan geknaagd hebben(drolletjes). doe maar in je koffie. persoonlijk zou ik een nieuw doosje gaan halen.Maar goed smakelijk.
 • marc ledure

  1 jaar geleden
  Veerle Maurissen. Ge moet de Lidl er niet alleen bij betrekken dat gebeurd overal in warenhuizen.
 • David Verhulst

  1 jaar geleden
  Lidl in kampenhout niets van te zien
 1. Glaasje teveel op tijdens het EK? Zoveel kan het je kosten om dronken te rijden

  Glaasje teveel op tijdens het EK? Zoveel kan het je kosten om dronken te rijden

  De horeca is weer helemaal open én het EK voetbal begint: twee redenen om feest te vieren. Reden ook voor Vias Institute, Assuralia en de VZW Belgische brouwers om een nieuwe BOB-campagne op te starten. Volgens Vias verdubbelde het aantal verkeersongevallen in de uren na de wedstrijden van de Rode Duivels op het WK in 2018. Wat gebeurt er wanneer je dronken rijdt of een ongeval veroorzaakt? En zijn er gevolgen voor je autoverzekering? Independer.be legt uit.

Geld