Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Lichte daling van woonprijzen verwacht na 2018

SparenAl jaren horen we dat de prijzen van huizen en appartementen in ons land veel te hoog zijn en toch zijn ze de afgelopen maanden nog verder gestegen naar nieuwe records. Zet die trend zich ook door in 2018? Of kunnen we door de geplande hervorming van de registratierechten eindelijk op betere tijden hopen?

25 reacties

 • Emi Hergersberg

  5 jaar geleden
  wie met klein pensioen werken laat uitvoeren krijgt alvast overgewaardeerde facturen te betalen.... In Belgische franken waren de prijzen veel subtieler. Koop zo jong mogelijk een huis en renoveer zelf; Het is de enige manier om nog iets te verwerven.
 • Diego Missiaen

  5 jaar geleden
  Ze zeggen al van in 1995 dat de prijzen overgewaardeerd zijn. In 1999 hebben we de knoop doorgehakt en in 2000 gebouwd. Nu nog een goeie 3 jaar en het onze is afbetaald. Resultaat is dat de huurprijzen vandaag al hoger zijn dan de aflossing van onze lening. Laat ze dus maar zeggen.
 • Jan Janssens

  5 jaar geleden
  7 à 8 procent overgewaardeerd is eigenlijk niks als je nog altijd goedkoop kan lenen. De stijgende rente die er straks komt is een mes dat langs 2 kanten snijdt want het maakt vastgoed minder interessant maar brengt ook stijgende inflatie mee waardoor je schulden met vaste rentevoet vanzelf minder gaan wegen. En in België wordt je op andere beleggingen toch langs alle kanten gepakt (geen opbrengst op spaarboekje, hoogste beurstaks ter wereld voor wie in aandelen zit, etc)
 • Patrick Soetens

  5 jaar geleden
  Eigenlijk kan je net zo goed het artikel van vorig jaar en de mening van de experts van vorig jaar hergebruiken. Ik denk niet dat er in Europa een enkele vastgoedmarkt is die zo stabiel evolueert dan de Belgische.
 • jean petermans

  5 jaar geleden
  Denken die nu echt dat we dommerikken zijn,