Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Lenen voor een tweede woning: dit verandert in 2020

SparenOver de afschaffing van de Vlaamse woonbonus en de verlaagde registratierechten is de afgelopen maanden al heel wat inkt gevloeid. We zochten uit wat er precies verandert als u leent voor een tweede woning. 

25 reacties

 • Katrien Van Vosselen

  3 jaar geleden
  Met al hun veranderingen. Ik hoop dat de huizenmarkt instort zodat iedereen terug de kans krijgt een eigen woning te kopen. De prijzen zijn té duur. En niet alleen jonge gezinnen maar ook nieuwe samengestelde gezinnen die opnieuw willen beginnen. Het is tegenwoordig nog maar enkel weggelegd voor mensen met veel geld of rijke ouders. En lap hier hebben we weer het verschil tussen de rijken en de minder rijken. En kom nu weer niet af van ' het is hun eigen schuld'. Want dat is NIET ALTIJD waar.
 • Jan VANDEN BERGHE

  3 jaar geleden
  Enige resultaat zal verhoging van de huurprijzen zijn. En of dat de bedoeling was en is ?
 • Resist You

  3 jaar geleden
  Ik investeer in het buitenland en gun de fiscus NIKS !
 • Pieter Verhulst

  3 jaar geleden
  Leo, als mensen geen verhuureigendom kopen, zullen er minder gegoede kopers zijn en zal de prijs terug betaalbaar worden voor jongeren die eerste woning kopen, die moeten dan niet huren. Ieder zijn eigen woning. Ipv een met 2 en een ander zonder. Op termijn komt woningmarkt idd in handen van paar firma's.
 • vangeel guido

  3 jaar geleden
  Alleen de rijken klappen in hun handjes De werkers betalen.
 1. Belg kiest minder voor lening op afbetaling in 2021
  8

  Belg kiest minder voor lening op afbetaling in 2021

  De markt van het consumentenkrediet in België had in 2021 nog altijd te lijden onder de coronacrisis. Het aantal kredieten op afbetaling lag vorig jaar 5 procent onder het niveau van 2020 en zelfs 21 procent lager dan het niveau van 2019, voor er sprake was van corona. Dat blijkt uit jaarcijfers van de Beroepsvereniging van het Krediet, die gepubliceerd werden door Febelfin. Positief is dat de achterstallige betalingen ook afnemen.