Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP XTRA

Lenen opnieuw goedkoper

Wie een huis of appartement wil kopen, kan de komende weken spotgoedkoop lenen. De langetermijnrente, die de tarieven voor hypothecaire kredieten bepaalt, heeft gisteren een serieuze klap gekregen. Beleggers vrezen voor een krimp van de economie.

11 reacties

 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Ze romen het spaargeld af. Hakken in de uitkeringen. Drijven de lonen naar beneden. En belasten je plat. Als je nog iets wil moet je maar lenen. Zo proberen ze de schulden van de overheden over te hevelen naar de burger. Die heeft ook nog niet door dat hij dan ook nog veel meer voor alles betaalt dan vroeger. Er was een tijd dat een product met zijn kost van grondstoffen en arbeid aan het dubbele van die kost verkocht werd. Nu aan het tiendubbele of meer.
 • Serge Aernoudt

  2 jaar geleden
  En de aankopen aldus weer wat duurder. Het heeft allemaal geen zin voor de bevolking, voor de banken, hun CEO 's en beleggers des te meer.
 • Tim Peeters

  2 jaar geleden
  Goedkoop lenen doet je meer lenen.daardoor betaal je nu gemiddeld 50000 tot 100000 euro teveel voor alle types vastgoed.een financiële crisis wordt daardoor weer groter.lenen ,doe het nooit teveel.
 • Jurgen Aerts

  2 jaar geleden
  Ilse Janssens , hangt er ook vanaf hoelang je nog moet afleggen , zeker wanneer je naar een andere bank moet .
 • Ilse Janssens

  2 jaar geleden
  @Robrecht Deman: is altijd interessant om even te laten herrekenen. Daar verlies je nooit mee. Uiteraard afhankelijk van je hui\ige rentevoet want wanneer je effectief laat herziet betaal je wel wederbeleggingsvergoeding maar dat weegt misschien niet op tegen de besparing

Geld