20 procent van de koppels en 15 procent van de singles krijgt effectief hulp van de ouders wanneer ze een huis kopen
Volledig scherm
20 procent van de koppels en 15 procent van de singles krijgt effectief hulp van de ouders wanneer ze een huis kopen © Shutterstock

Lenen bij ouders of vrienden: zo pak je het slim aan

SparenVeel ouders willen financieel bijspringen als hun kinderen een woning kopen (volgens een onderzoek van De Tijd en Radio 1 uit 2016 zou het om ongeveer de helft gaan, terwijl 15 procent zegt dat echt niet te willen doen). Maar ook hier blijft het belangrijk om goede afspraken te maken, kwestie dan zo'n lening voor niemand op een vergiftigd geschenk uitdraait.

18 reacties

 • Frank De Witte

  4 jaar geleden
  Als je geen ruzie wil in de familie, doe dit dan vooral niet! Geld is een gevaarlijk ding op dit gebied.
 • Renate Depuydt

  4 jaar geleden
  Waarom is lenen of krijgen van ouders voor velen blijkbaar zo moeilijk? Als je recht in uw schoenen staat en uw ouders willen u helpen, dan is daar toch niks mis mee? Of gaat het liever naar de staat als ze komen te overlijden misschien?
 • Fonske Beys

  4 jaar geleden
  Koop je vastgoed zonder makelaar ,zij zijn de oorzaak van de hoge prijzen . Zeg nu zelf +- 15.000 € om vastgoed te verkopen . Met hen betaal je immers honderden € te veel af .
 • Conrad Croonen

  4 jaar geleden
  Als ouder verdeel je je geld onder je kinderen , waarom lenen ? Je neemt het niet mee en tis niet nodig de rijkste op het kerkhof te zijn hé ! Aan vrienden , dan moeten het wel echte zijn , en zo heb je er maar enkele, dwz die voor jou hetzelfde zouden doen , maar het beste zorgt iedereen voor zichzelf .
 • Ben Strubbe

  4 jaar geleden
  Onzin, steven goossens, zelfs met een royaal loon zou er nog altijd geleend moeten worden. Of ga jij eerst twintig jaar sparen en ondertussen de huur betalen ? En, Emi De graeve, jouw vergelijking loopt serieus mank: jouw pensioen wordt elke maand gestort, klussen of renoveren doe je elke 5 à 20 jaar; tijd genoeg om een en ander opzij te zetten. Bovendien krijg je nog belastingaftrek voor een hypothecaire lening.
 1. PROMOJAGERS SUPERTIP. Kruidvat geeft tot 75 procent korting en deelt gratis producten uit: “Ik betaalde maar 6,22 euro. Er ging 93,86 euro af!”
  16

  PROMOJA­GERS SUPERTIP. Kruidvat geeft tot 75 procent korting en deelt gratis producten uit: “Ik betaalde maar 6,22 euro. Er ging 93,86 euro af!”

  De leden van Promojagers België - die de strafste koopjes met elkaar delen - reppen zich dezer dagen en masse naar kruideniersketen Kruidvat. Je krijgt er 75 procent korting op een hele reeks artikelen met een gele sticker en er zijn zelfs gratis pods van Dash te scoren. Dat doet de rekening aan de kassa bij sommigen drastisch omlaag gaan.
 2. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?