Een woonlening neemt een serieuze hap uit uw budget. Elke euro die u daarop kunt besparen telt mee.
Volledig scherm
Een woonlening neemt een serieuze hap uit uw budget. Elke euro die u daarop kunt besparen telt mee. © Shutterstock

Laat u niet vangen aan misleidende informatie over jaarlijks kostenpercentage bij uw woonlening

SparenWil u diverse woonkredieten goed kunnen vergelijken, dan moet u van kredietgevers uiteraard de juiste info krijgen. Een handig hulpmiddel is het JKP, het jaarlijks kostenpercentage. Helaas durven veel bankiers daar nogal misleidende informatie over meegeven.

10 reacties

 • Geert Vaelen

  5 jaar geleden
  En die cijfers van dat JKP, daar kunnen ze ook mee sjoemelen. Geeft volgens mij ook geen direct uitsluitsel over welke formule goed is en welke niet. Ze moeten gewoon het totale plaatje uitrekenen wat je uiteindelijk op de gehele loopbaan van je lening effectief betaalt, waar alle kosten mee ingerekend zitten. Dan pas heb je een goed beeld van je lening. Je leent X euro aan Y percent en op 30 jaar betaal je in totaal Z af. Simpel toch?
 • stijn rogiers

  5 jaar geleden
  John is geen verplichte verzekering. Zeker niet bij kleinere kredietbedragen korte looptijden em wanneer er roeremd vermogen is. Ook niet bij overbruggskrdtn
 • stijn rogiers

  5 jaar geleden
  Notariskosten zijn niet identiek.
 • Geert Landsman

  5 jaar geleden
  Ik heb de schuldsaldo onmiddelijk opgezegd omdat het wettelijk niet verplicht mag worden. Nooit spint van gehad en hypotheek is bijna ten einde. Laat je niet in de luren leggen.
 • John Nelis

  5 jaar geleden
  Noem mij één bank waarbij je geen schuldsaldoverzekering moet afsluiten bij een hypothecaire lening. Dat bestaat gewoonweg niet. Misschien dat je kan onderhandelen dat je ze ergens anders mag afsluiten, maar dat is het dan ook.