Een protest om Amazon-eigenaar Jeff Bezos meer belasting te laten betalen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een protest om Amazon-eigenaar Jeff Bezos meer belasting te laten betalen. © REUTERS

Kritiek op Amazon groeit: steeds meer Amerikanen schamen zich voor aankopen bij onlinegigant

Dankzij de coronapandemie is Amazon machtiger dan ooit, maar het tij keert voor de onlinegigant. Onder Amerikaanse jongeren heerst ‘Amazon-schaamte’, Democraten én Republikeinen in Washington willen het bedrijf van miljardair Jeff Bezos de duimschroeven aandraaien.

24 reacties

 • Marie Vanakker

  4 weken geleden
  Als amazon het niet meer doet staan ze met honderden te wachten om in die plaats te springen.
 • Arifiene De Laet

  4 weken geleden
  Heel vaak ben ik met amazon goedkoper uit. Dus ja ik blijf er kopen maar kijk altijd wel eerst rond.
 • Manuela Lespagnard

  4 weken geleden
  Je kunt niet alles in de winkels vinden. Je vind wel bijna alles op Amazon. Ik merkte zojuist dat je ook je medicamenten via Amazon tegenwoordig kunt bestellen.
 • Toran Korshnah

  1 maand geleden
  Als de superrijken eens zouden stoppen met de achterpoortjes als de belastingsparadijzen (dan betalen ze eerlijk belasting en dus meer), en als Bezos eens voldoende loon zou betalen en voldoende persneel aanwerven, dan zou het al veel beter gaan. Maar hij vecht wel om geen vakbonden te hebben in Amazon. Die man in schaamteloos. Waarom? Hij heeft verdorie meer dan 100 miljard dollar...
 • Catherine MISTIAEN

  1 maand geleden
  Op een gegeven moment doen miljonairs het niet meer voor het geld, natuurlijk. Eigenlijk is hun gevoel die van een boer: zijn oogst gedijt goed, hij heeft veel opbrengst, dankzij persoonlijke vindingrijkheid. Men vergeet vaak dat superrijken ook een hart hebben: ze willen maar al te graag bijdragen aan de samenleving en vooral aan de armen. Ze zijn zélf vragende partij om mee belastingen te betalen. Maar overheden luisteren daar niet naar, omdat ze dan de regie moeten uit handen geven.

Geld