Thomas Verlinden van Hoevewinkel Van Den Boer.
Volledig scherm
PREMIUM
Thomas Verlinden van Hoevewinkel Van Den Boer. © Jan De Meuleneir / Photo News

Kopen bij de boer populairder dan ooit: “Uiteraard hebben we streepje voor op supermarkten en andere winkels. Alles is hier kraakvers”

De omzet van hoevewinkels steeg in België vorig jaar met 35%. Dat blijkt uit een nieuw VLAM-rapport. De opmerkelijke stijging is een rechtstreeks gevolg van de lockdown, zo blijkt. Wij legden ons oor te luisteren bij drie jonge boeren die de hype zelf aan den lijve mochten ondervinden. “Het enige wat de mensen soms afschrikt, is de lange rij wachtenden”, zegt Thomas Verlinden die vorig jaar in Schriek de hoevewinkel Van Den Boer opstartte.

16 reacties

 • Eddy Van De Velde

  3 dagen geleden
  Kraakvers is enkel uit je eigen hof. En adn ben je ook zeker hoe ze gekweekt zijn.
 • Marc Devuldere

  2 weken geleden
  Koop ook regelmatig bij de boer en het is er duurder en daarom niet verser de aardappelen liggen daar ook meerdere dagen en de sla idem dito.
 • Gilbert Geldof

  2 weken geleden
  Rechtstreeks kopen is niet persé duurder, hoor. In de buurt hebben we een grondwitloofkweker en je kan elke namiddag bij hem terecht om er te kopen. Je gaat binnen in zijn loods en in de hoek zit een helper het witloof te kuisen. Kan het nog verser? Prijs eerste keus: 3,5 € per kilo. Ik heb al grondwitloof zien te koop liggen bij Aldi aan 10 € de kilo.
 • Etienne DEVILLE

  2 weken geleden
  bij de boer dus aan de bron, zou het eigenlijk goedkoper moeten zijn, in plaats van 40% duurder !
 • Jan hertogs

  2 weken geleden
  Is de prijs ook X 10?

Geld