"Kolonisten van Catan" is in alle stilte "Catan" geworden.
Volledig scherm
"Kolonisten van Catan" is in alle stilte "Catan" geworden. © RV

'Kolonisten van Catan' in alle stilte veranderd in 'Catan': "Welke zinnige mens stoort zich hier nu aan?"

De fabrikant van het populaire bordspel Kolonisten van Catan heeft – in alle stilte – de naam van het spel veranderd in Catan. Want: "Het woordje kolonisten heeft een nare bijsmaak."

151 reacties

 • Sharon Debeul

  5 jaar geleden
  Ons koloniaal verleden was ronduit moorddadig en alles behalve politiek correct. Leef u eens in met de overlevers van kolonialisme.
 • Richard Kerkhofs

  5 jaar geleden
  Europa heeft zijn oorsprong in kolonialisme en de wreedheden, roof aan slaven, grondstoffen, ... die daarbij gebeurd zijn. Wij zijn dat vergeten, zij niet. Het is niet moeilijker dan dit. Mocht men een beetje 'correcte' geschiedenis op school leren zouden wij dat ook weten. Zijn wij daar niet binnengevallen waarna alles geroofd, onderdrukt, gemoord, verkracht en ons geloof opgelegd?
 • Ronny Deckers

  5 jaar geleden
  Hoe zoiets kan ? Wel, er is 1 iemand die dat twittert. Soms zelfs met een smilie. Dan zijn er toch wel een stuk of 10 die dat retweeten. En nog een paar meer die dat au serieux gaan nemen. Et voila. De kritiek is geboren. Komt meestal van 0.01 %. Maar bedrijven zijn daar gevoelig aan. Zeker als er ergens een reporter of blogger is die op dat moment een beetje om een artikel verlegen zit. Dus de 0.01% regeren ons op vele manieren :)
 • René Schoeters

  5 jaar geleden
  Wanneer stopt deze waanzin. Diane Bernaerts kan het weer niet laten rap nog wat reclame te maken voor Francken, waarvoor dank! Beetje gefrustreerd Diane!?
 • dirk maes

  5 jaar geleden
  Ik heb het gehad met dat alles altijd maar correct of positief MOET zijn. Neutraal mag ook al niet meer. En over kolonisatie. Ik denk dat dit ook heel veel goed heeft veroorzaakt maar daar is links natuurlijk blind voor.
 1. Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgeborene”
  HLN Shop

  Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgebore­ne”

  Slaap je slecht door stress, angstgevoelens of andere medische klachten? Dan biedt een verzwarend deken misschien wel verlichting. Dit bijzondere item claimt je een betere nachtrust te bezorgen én je gezondheid een boost te geven. Maar kan een ander deken jouw welzijn écht bevorderen? Hoe gaat dat in zijn werk? En heeft iedereen er baat bij? HLN Shop vroeg raad aan Laurens Habers, sportkinesist en medevennoot van Praktijk Corpus in Antwerpen.
 1. Zonnepanelen zónder terugdraaiende teller? Deze magere compensatie biedt het hogere injectietarief
  MijnEnergie

  Zonnepane­len zónder terugdraai­en­de teller? Deze magere compensa­tie biedt het hogere injectieta­rief

  De energieprijzen gaan nog steeds door het dak. Het effect op eigenaars van zonnepanelen is tweeledig. Wie nog een terugdraaiende teller heeft, weet dat een zonnige lente en zomer de impact kunnen reduceren of zelfs helemaal wegnemen. Prosumenten met een digitale meter moeten het daarentegen hebben van het injectietarief. Krijgen zij nu ook meer voor de stroom die ze produceren? En compenseert dat de hogere verbruiksfactuur op grauwe dagen? Mijnenergie.be rekent het uit.