Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Klap voor spaargeld, goed voor woonleningen: ECB verlaagt depositorente

SparenDe Europese Centrale Bank (ECB) heeft de depositorente nog eens verlaagd. Ze hoopt op die manier de sputterende economische motor weer aan de praat te krijgen. De vraag is of dat ook in ons voordeel is.

57 reacties

 • Luc Brouckaert

  2 jaar geleden
  Beetje bij beetje je geld afhalen. Voor de graaiers het in de gaten hebben en de deuren van de banken dicht houden is het te laat.
 • Gerd Peeters

  2 jaar geleden
  Zo hopen ze van al onze spaarcenten te kunnen afpakken zeker.
 • Paul Philippaerts

  2 jaar geleden
  Dat is wat europa voor u doet en zwijg aub van de goedkope leningen. Die moeten steeds zwaarder worden, want het zijn juist die lage intresten die de huizenprijzen de hoogte injagen, waardoor het voordeel van de lage intresten een averechts effect heeft. De woonbonus is nog zo'n flauw grap ditkeer van de overheid. Omdat de prijzen zo hoog worden woonbonus. De verkopers juichen en palmen die bonus is door een nieuwe verhoging van de prijs.
 • Rudy Hermie

  2 jaar geleden
  De banken maken woekerwinsten en de kleine spaarders krijgen niets
 • Camylle Verbruggen

  2 jaar geleden
  7x belachelijk weinig blijft weinig hé. Wie rekent nog op interesten bij zijn bank. Je verliest letterlijk geld door het op je spaarboekje te zetten. Maar er is weinig alternatief... of misschien goud kopen ;)
 1. Fors meer klachten bij ombudsdienst door sterke stijging energieprijzen

  Fors meer klachten bij ombuds­dienst door sterke stijging energie­prij­zen

  De federale Ombudsdienst voor Energie heeft vorig jaar maar liefst 36,9 procent meer klachten ontvangen dan in 2020. Die forse toename is volgens de dienst te wijten aan de sterke stijging van de energieprijzen. "Voor vele klanten zijn de prijsstijgingen een wake-upcall, waarbij ze voor het eerst sinds lang opnieuw gaan kijken naar het energiecontract dat ze onderschreven hebben", verklaart de Nederlandstalige ombudsman van de dienst, Eric Houtman.