Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © ThinkStock

Klanten Vlaamse Energieleverancier zullen lang moeten wachten op hun geld

Deze week werd het faillissement van de Vlaamse Energieleverancier uitgesproken. Maar de afhandeling van het faillissement is complex, waardoor klanten meer dan een jaar zullen moeten wachten op terugbetaling, vrezen de curatoren. Dat meldt De Tijd.

21 reacties

 • jan boden

  2 maanden geleden
  We vrezen zelfs dat ze dat geld nooit meer gaan zien.
 • Pierre Vaneylen

  2 maanden geleden
  Al die "energieleveranciers" is één grote farce. Hoe kan iemand in de toekomst kijken en op die manier een prijs bepalen waar ze zelf geen invloed op hebben. Dat nemt men dan de "vrije" markt. Met de groenen zal het alleen maar erger worden. Alles moet terug naar de natuur in een... industrieland ,waar nog eens een massa gelukzoekers gedropt worden.
 • Jeaninne Bonduwe

  2 maanden geleden
  Tis maar als de staat geld moet krijgen, dat het vlug moet gaan.
 • Jean Donny

  2 maanden geleden
  Klanten zijn altijd de dupe zeker eens vooraf betaald voor goederen of diensten die uiteindelijk niet of verkeerd geleverd worden.
 • Serge Aernoudt

  2 maanden geleden
  Als ze het al zullen terug krijgen. Ik vrees ervoor dat er nog leveranciers zullen volgen.
 1. Hoe betrouwbaar is mijn energieleverancier? “100% zekerheid bestaat niet”. Maar er bestaan wel enkele tips
  PREMIUM

  Hoe betrouw­baar is mijn energiele­ve­ran­cier? “100% zekerheid bestaat niet”. Maar er bestaan wel enkele tips

  Hoe betrouwbaar is mijn eigen leverancier? Dat is de vraag die vele consumenten zich stellen na het faillissement van de Vlaamse Energieleverancier. “Niet makkelijk te beantwoorden, want er is geen barometer die aangeeft of een energiebedrijf in slechte papieren zit”, aldus Test-Aankoop. Vast staat wel dat grote spelers die onderdeel zijn van een groep en die hun stroom zelf produceren, een streepje voor hebben. Hetzelfde geldt voor leveranciers die deel uitmaken van een grotere groep met een diversificatie aan activiteiten. Maar ook kleinere spelers kunnen goed ingedekt zijn tegen hoge prijzen. “Met 100 % zekerheid uitsluiten dat nog andere leveranciers in problemen komen, dat kunnen we niet”, zegt de VREG.
 1. “Volledige transparantie staat centraal”, maar CEO Vlaamse Energieleverancier hult zich ook na faillissement in stilzwijgen
  PREMIUM

  “Volledige transparan­tie staat centraal”, maar CEO Vlaamse Energiele­ve­ran­cier hult zich ook na faillisse­ment in stilzwij­gen

  Nu de handelsrechtbank in Brussel officieel het faillissement van de Vlaamse Energieleverancier heeft uitgesproken, is de vraag hoe het zover is kunnen komen. Oprichter en CEO van de Vlaamse Energieleverancier Stijn Lenaerts hult zich voorlopig in stilzwijgen. Nochtans poneerde hij in het verleden zijn ondernemingen als uitermate transparant op de energiemarkt. “Een eerlijk en duurzaam alternatief voor de wanpraktijken van de grote energieleveranciers”, zo klonk het eerder. Een portret.