De Vlaamse Energieleverancier was actief sinds 2019 en beleverde zowat 70.000 gezinnen en bedrijven met groene stroom en gas.
Volledig scherm
De Vlaamse Energieleverancier was actief sinds 2019 en beleverde zowat 70.000 gezinnen en bedrijven met groene stroom en gas. © Photo News

Klanten Vlaamse Energieleverancier zoeken best zo snel mogelijk nieuwe leverancier: “Noodtarief tot drie keer duurder dan goedkoopste prijs op de markt”

Gedupeerde klanten van de inmiddels failliet verklaarde Vlaamse Energieleverancier zoeken best zo snel mogelijk een nieuwe energieleverancier. Dat zegt netbeheerder Fluvius, die als noodleverancier optreedt en de gedupeerde klanten maximaal 60 dagen -en tegen het hoogste tarief- van stroom en aardgas voorziet. Klanten van de Vlaamse energieleverancier worden bovendien aangeraden zo snel mogelijk hun domiciliëring aan het failliete bedrijf stop te zetten. 

 1. Nu al een reis boeken voor deze zomer? Deze verzekeringen heb je sowieso via je kredietkaart
  Spaargids.be

  Nu al een reis boeken voor deze zomer? Deze verzekerin­gen heb je sowieso via je krediet­kaart

  Januari is een goed moment om uit te zoeken waar je in het voorjaar of tijdens de zomer op vakantie wil. Wie nu een reis vastlegt, is immers zeker van dat ene unieke vakantiehuis of hotel. Maar nu boeken houdt ook risico’s in omdat je niet weet welke coronamaatregelen er over enkele maanden gelden. Voordat je een extra reis-of annulatieverzekering neemt, check je best eerst je kredietkaart: de kans is immers groot dat je al een aantal verzekeringen hebt. Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Wat als mijn energieleverancier failliet gaat? Energiespecialist legt uit wat je moet doen
  Play

  Wat als mijn energiele­ve­ran­cier failliet gaat? Energiespe­ci­a­list legt uit wat je moet doen

  De Vlaamse Energieleverancier vraagt het faillissement aan. Het bedrijf voorziet 80.000 Vlaamse klanten van groene stroom en gas. Volgens Paul D’Hoore, energie-expert van ‘VTM Nieuws’, kunnen er nog faillissementen volgen in West-Europa. Wat dan als jouw energieleverancier morgen plots failliet gaat? Dreig je zonder stroom te vallen? En wat gebeurt er met je betaalde voorschotten? Energiespecialist Kristof De Paepe legt het voor u uit.