Fluvius
Volledig scherm
© Fluvius

Klanten van Vlaamse Energieleverancier kunnen tot 7 januari aan hoge tarieven van Fluvius ontsnappen

De zowat 70.000 klanten van de failliete Vlaamse Energieleverancier kunnen maar beter zo snel mogelijk een nieuwe leverancier kiezen. Netbeheerder Fluvius rekent als ‘noodleverancier’ erg hoge tarieven aan voor elektriciteit en aardgas. “Maar tot 7 januari kan je aan die hoge tarieven ontsnappen.”

5 reacties

 • Alain Bibendum

  2 maanden geleden
  Vragen staat vrij. Krijgen/geven is niet verplicht! Dus vergelijken.
 • Jessica De Smet

  2 maanden geleden
  Beste, kan deze info nog eens gecheckt worden want bij luminus geven ze ons andere informatie. Zij geven aan dat ze het niet op 7 december kunnen laten van start gaan en ons contract pas loopt van zodra we officieel overgeschakeld zijn. Jammer van deze informatie in jullie krant want velen hebben net zoals mij reeds dezelfde vraag gesteld aan de energieleverancier.
 • Thomas Delaet

  2 maanden geleden
  Alsof de tarieven bij de nieuwe leverancier goedkoper zullen zijn dan bij Fluvius!
 • Thomas Delaet

  2 maanden geleden
  Straks gaan we dezelfde weg op met telecom. Het moet allemaal veel goedkoper, maar je kan niet tegelijk de beste kwaliteit leveren voor de goedkoopste prijs.
 • Mario van Breda

  2 maanden geleden
  Vragen om tarieven met terugwerkende kracht, zou wettelijk verplicht moeten zijn.
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Verplichte weergave referentieprijs moet vanaf zomersolden beschermen tegen fraude

  Verplichte weergave referentie­prijs moet vanaf zomersol­den beschermen tegen fraude

  Vanaf de volgende koopjesperiode, in juli van dit jaar, zullen handelaars die hun producten aan een verminderde prijs aanbieden verplicht zijn ook een referentieprijs te afficheren. Dat is de laagste prijs die de verkoper toepaste tijdens een periode van minstens 30 dagen voor de start van de solden. Op die manier moeten consumenten beter beschermd worden tegen frauduleuze prijsaanduidingen tijdens de solden, laat bevoegd staatssecretaris Eva De Bleeker (Open Vld) vandaag weten.