Guigonne Vanden Eynden en Maxime Chardome.
Volledig scherm
Guigonne Vanden Eynden en Maxime Chardome. © VTM NIEUWS/Simon Mouton Photo News

Klanten failliete Vlaamse Energieleverancier teleurgesteld en kwaad: “Bandieten. Dit betekent geen kerstcadeau voor mijn dochtertje”

Klanten van de failliete Vlaamse Energieleverancier reageren teleurgesteld en kwaad. Onder meer alleenstaande mama Sarah Verhaeghe (28) uit het West-Vlaamse Rekkem moet op zoek naar een nieuwe leverancier. “Naar mijn 750 euro voorschot kan ik wel fluiten”, fulmineert ze. “Bandieten. Dit betekent geen kerstcadeau voor mijn dochtertje. Of toch niet wat ik in gedachten had.”

 1. Nu al een reis boeken voor deze zomer? Deze verzekeringen heb je sowieso via je kredietkaart
  Spaargids.be

  Nu al een reis boeken voor deze zomer? Deze verzekerin­gen heb je sowieso via je krediet­kaart

  Januari is een goed moment om uit te zoeken waar je in het voorjaar of tijdens de zomer op vakantie wil. Wie nu een reis vastlegt, is immers zeker van dat ene unieke vakantiehuis of hotel. Maar nu boeken houdt ook risico’s in omdat je niet weet welke coronamaatregelen er over enkele maanden gelden. Voordat je een extra reis-of annulatieverzekering neemt, check je best eerst je kredietkaart: de kans is immers groot dat je al een aantal verzekeringen hebt. Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 3. PS wil energiecheque van 200 euro voor middenklassegezinnen: “Rijkste 10 à 20 procent heeft dit niet nodig”
  92

  PS wil energieche­que van 200 euro voor middenklas­se­ge­zin­nen: “Rijkste 10 à 20 procent heeft dit niet nodig”

  De PS wil aan gezinnen met een gemiddeld inkomen een cheque van 200 euro toekennen. PS-voorzitter Paul Magnette zegt in La Dernière Heure en op Bel-RTL dat hij dat beter vindt dan de tijdelijke btw-verlaging die minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) voorstelt. Daar profiteren volgens hem vooral de hogere inkomens van. “De rijkste 10 à 20 procent heeft dit niet nodig”, zegt de PS-voorzitter.