Volledig scherm
© Shutterstock

Kasbons: perfect als u geen risico wil nemen (maar veel brengt het niet op)

SparenEen jaarverslag uit 1993 leert ons dat de gemiddelde intrestopbrengst voor elk gezin dat toen kasbons bezat liefst 6,43% bedroeg (*). Dergelijke opbrengsten zijn ondertussen lang verleden tijd, maar u herinnert zich misschien nog het moment dat een van uw ouders met de schaar de intrestcouponnetjes van de kasbons knipte. Maar wat is zo’n kasbon eigenlijk? En vooral: brengt die nog iets op? Spaargids.be zocht het uit.

 1. PROMOJAGERS SUPERTIP. Mega World houdt stockverkoop: klanten getuigen hoe ze tot honderden euro’s korting kregen

  PROMOJA­GERS SUPERTIP. Mega World houdt stockver­koop: klanten getuigen hoe ze tot honderden euro’s korting kregen

  Wie met de korter wordende dagen al van Kerstmis begint te dromen, moet volgens de leden van de Facebookgroep Promojagers België zeker eens bij Mega World passeren. De discounter verkoopt de kerststock van Blokker België - de keten die het eerder dit jaar overnam - en dat betekent dat je er flink kan besparen. Hetzelfde geldt voor ander materiaal van het vroegere Blokker.
 2. Slimme thermostaat kan energieverbruik op kantoor met 40 procent terugdringen. Ook handig voor thuis?
  Energie

  Slimme thermo­staat kan energiever­bruik op kantoor met 40 procent terugdrin­gen. Ook handig voor thuis?

  Topondernemers als Piet Colruyt en Thomas Leysen investeren in de Brusselse start-up DeltaQ. Ze zetten daarmee in op slimme kantoorthermostaten die de verwarming afstemmen op de weersomstandigheden. Die techniek zou het energieverbruik met maar liefst veertig procent terugdringen. Mijnenergie.be ziet ook privé mogelijkheden voor fikse besparingen dankzij slimme thermostaten.

Geld