Omdat er zo weinig neerslag is gevallen, staat het grondwaterpeil laag. Moeten we dan allemaal snel een grondwaterput boren?
Volledig scherm
PREMIUM
Omdat er zo weinig neerslag is gevallen, staat het grondwaterpeil laag. Moeten we dan allemaal snel een grondwaterput boren? © Photonews

Kan grondwaterput drinkwaterprobleem oplossen? Dit moet je weten voor je er een installeert

Dat drinkbaar water helemaal niet zo vanzelfsprekend is, zelfs in onze westerse wereld, mochten de inwoners van Overijse onlangs aan den lijve ondervinden. Door de geringe regenval waren veel regenwaterputten in de streek leeg en verdubbelde het verbruik van leidingwater. Uiteindelijk kwam er geen druppel meer uit de kraan. Toch is een grondwaterput boren in deze droge tijden geen goede oplossing, benadrukken experts. Hoe werkt zo een put, wat kost het en mag je er bovendien zomaar een plaatsen?

 1. Zijn we voor de eerste keer op weg naar code rood? “Drinkwater is een luxeproduct”
  PREMIUM

  Zijn we voor de eerste keer op weg naar code rood? “Drinkwater is een luxepro­duct”

  Het heeft nu al maanden nauwelijks geregend en net als de voorbije twee jaar geldt code oranje, wat betekent dat we omzichtig moeten omspringen met drinkwater. Code rood is nog nooit afgekondigd, maar de Vlaamse droogtecommissie komt binnenkort samen om voor het eerst te overlopen welke drastische keuzes er dan moeten worden gemaakt. “Drinkwater is een luxeproduct waar we omzichtig mee moeten omspringen”, zegt Katrien Smet van de Vlaamse Milieumaatschappij.
 1. Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers
  Play

  Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers

 2. Heb jij de kerstversiering van het Witte Huis al gezien?
  Play

  Heb jij de kerstver­sie­ring van het Witte Huis al gezien?

Geld