Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Kan een thuisbatterij nu redding brengen voor de eigenaars van zonnepanelen?

Kan een thuisbatterij redding brengen nu bij zonnepanelen het financieel voordeel van de terugdraaiende teller voorgoed wegvalt? Zo’n batterij slaat extra energie uit de panelen op, zodat die ook op een later moment verbruikt kan worden. “Die thuisbatterij is een mogelijk deel van de oplossing”, stelt energieconsulent Alex Polfliet (Zero Emission Solutions): “Op voorwaarde dat alle overheidspremies overeind blijven, is een terugverdientijd van 8 jaar realistisch.”

244 reacties

 • Jan Desmet

  4 weken geleden
  Wat ik zie om me heen, het overgrote deel van zonnepaneel bezitters zijn mensen die het financieel (heel wat) beter hebben, dus dankzij zonnepanelen nog meer geld overhouden ten opzichte de armere die steeds steeds de volle pot zal mogen en moeten betalen. Dus ja, ik die geen zonnepanelen heb wil geen cent betalen voor deze betere klasse !
 • yves van tongelen

  1 maand geleden
  zou het niet goed zijn dat de regering de werking van electriciteit is uitlegt tegen de burgers, niet iedereen is electricien, ik hoor hier woorden als, ik buffer mijn elec in de zomer op het net, dan kan ik hem er toch in de winter terug afpakken, wat uitleg zou veel kunnen helpen
 • Michael Steyaert

  1 maand geleden
  De overheid komt toch steeds terug op gemaakte afspraken, als je wil investeren in groene energie moet je echt niet rekenen op de overheid, elke 4 jaar worden de spelregels aangepast. Moest je dit doen in het bedrijfsleven heb je een gigantische claim van de gedupeerden, maar de Belgische overheid kan dit allemaal ongestraft blijven doen.
 • Willy De proost

  1 maand geleden
  Willy de proost Een thuis batterij opladen tijdens de winter daar kan je gedurende 5 wintermaanden uw handen mee verwarmen
 • Jo Peeters

  1 maand geleden
  Accumulatie kachels die kan je overdag laden en die geven hun warmte gespreid af of met een ventilator.
 1. Zonnepaneleneigenaars kunnen tot 2025 uitstel vragen voor digitale meter
  352

  Zonnepane­lenei­ge­naars kunnen tot 2025 uitstel vragen voor digitale meter

  Prosumenten of zonnepaneleneigenaars worden geschrapt als prioritaire doelgroep bij de uitrol van de digitale meter. Ze kunnen ook tot 2025 uitstel vragen om een digitale meter te installeren. Dat heeft Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) zondag bekendgemaakt. De Vlaamse regering heeft intussen het licht op groen gezet voor de geplande compensatieregeling voor zonnepaneleneigenaars die al een digitale meter hebben. De regeling wordt nu wel nog voorgelegd aan Vlaamse energieregulator Vreg en de Raad van State.
 1. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica

 2. Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden
  Play

  Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden

Geld