photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Kamer pakt schuldenindustrie aan: factuur voortaan binnen de week, eerste herinnering altijd gratis

Er komt een plafond op de invorderingskosten voor onbetaalde facturen. De eerste herinnering van een onbetaalde factuur wordt ook gratis. De Kamercommissie Economie heeft daarover vanochtend unaniem een wetsvoorstel goedgekeurd. De plenaire vergadering moet nog wel groen licht geven. Wellicht wordt de wet volgend voorjaar van kracht.

16 reacties

 • An Vanden Bossche

  3 jaar geleden
  Men zou een onderscheid moeten maken tss een KMO en een multinational. De overlast die onbetaalde facturen met zich meebrengt weegt veel zwaarder door bij een eenmansbedrijf dan bij een grote onderneming. Dat de kost met max 10% verhoogd mag worden is belachelijk. Die kost is veel hoger bij kleine bedragen. Er mag ook een eind komen aan de hoge bescherming van mensen met een laag inkomen: die ontspringen gewoon de dans.
 • Fonz Ooms

  3 jaar geleden
  Geldt dit ook voor de overheid ?
 • NOEL CLAES

  3 jaar geleden
  Kamer pakt schuldenindustrie aan, behoren daar ook de ministeries bij ??
 • GUIDO VANHERCK

  3 jaar geleden
  Gaat de overheid nu eindelijk ook eens op tijd betalen. Regels opleggen aan gans België en zelf niet in orde zijn. Crapuul, ze moesten jullie allemaal voor het vuurpeloton zetten en gewoon afschieten. Zakkenvullers, ik zou ‘S morgens niet voor de spiegel kunnen staan, hopelijk liegen jullie minder tegen jullie partner. Uitschot zijn jullie
 • Roland Peeters

  3 jaar geleden
  Iemand die schulden maakt ( buiten ziekte) moeten verplicht worden eender welk werk aan te nemen tot de schuld is afgebouwd.Verder zouden ze aankopen op afbetaling geweigerd moeten worden.Er is meer volk aan het werk voor schuldenaars dan in de zorg.