Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Is een autolening aftrekbaar? Wanneer kies ik beter toch voor het forfait voor beroepskosten? Onze geldexpert geeft uitleg bij jullie belastingvragen

Is het beter om je werkelijke beroepskosten aan te geven in plaats van het forfait? En wat dan met je woon-werkverkeer? Is het waar dat overuren veel minder belast worden? Michel Maus, fiscaal expert binnen ons geldpanel, beantwoordt vandaag tien belastingvragen die lezers instuurden over werk.

 1. Je spaargeld investeren in duurzame beleggingen? Onze bankexperte legt uit hoe dat werkt
  PREMIUM

  Je spaargeld investeren in duurzame beleggin­gen? Onze bankexper­te legt uit hoe dat werkt

  Covid-19 zal onze economie kleiner maken, faillissementen en werkloosheid uitlokken, het consumentenvertrouwen aantasten en de overheidsschulden naar nieuwe hoogtes doen schieten. In die harde realiteit pleiten voor meer investeringen lijkt volgens Véronique Goossens, bankexperte in ons geldpanel, op het eerste gezicht wat cynisch. Niet alleen bedrijven en overheden kunnen het, ook de burger kan zijn steentje bijdragen door zijn spaargeld op de juiste manier te investeren, zo legt de experte uit.
 2. Zijn duurdere boodschappen ‘het nieuwe normaal’? Onze budgetexperte geeft advies om op je winkelkar te besparen
  PREMIUM

  Zijn duurdere boodschap­pen ‘het nieuwe normaal’? Onze budgetex­per­te geeft advies om op je winkelkar te besparen

  Onze winkelkar is door de coronacrisis duurder geworden en dat zal hoogst waarschijnlijk nog wel even zo blijven. “Toch mag dit geen excuus zijn om geen actie te ondernemen”, zegt Sara Van Wesenbeeck, budgetexperte in ons geldpanel. “Besparen doe je nu vooral door gebruik te maken van promoties en kortingen, maar laat je daarbij niet misleiden.” Meer in je winkelkar voor minder geld? Dat doe je zo.
 1. Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen
  Play

  Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen

 2. 91-jarige kapper schroeit de haren van zijn klanten met gloeiende metalen staaf
  Play

  91-jarige kapper schroeit de haren van zijn klanten met gloeiende metalen staaf

Geld