Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Investeren in vastgoed voor het rendement: dit moet u weten

SparenNu de rente op een historisch laag peil staat, beleggen meer mensen in een opbrengsthuis of –appartement. Ook studentenkoten en garages passen in dat rijtje. Maar welk rendement kan je verwachten als je investeert in vastgoed? In afwachting uiteraard van de afschaffing van de woonbonus en het verlagen van de registratierechten, zoals de Vlaamse regeringsonderhandelaars van plan zijn. We doken even in de cijfers van de afgelopen jaren.

10 reacties

 • Marc Puystiens

  2 jaar geleden
  Wat win je trouwens aan pensioensparen als je op je 25ste elk jaar 1000€ aan de kant zet om die 40 jaar later op te souperen? Laat staan als je op je 80ste nog van die 1000€ moet genieten, 55 jaar later kan je amper nog een brood mee kopen. Pensioensparen? Yeah right. Het domste dat je kan doen is geld aan de kant zetten.
 • An Vanden Bossche

  2 jaar geleden
  Het grootste gevaar is de politiek. Die kunnen van de ene dag op de andere nieuwe regels opleggen die u een fortuin kunnen kosten.
 • Alain Stuker

  2 jaar geleden
  Jan hertogs: ik heb via mijn vennootschappen 60 woningen gekocht en verkocht. Resultaat: op 45-jarige leeftijd op pensioen.
 • Bart Werbrouck

  2 jaar geleden
  Dan mag je geen verbeterings- of herstellingskosten of een deel (brandverz gebouw, ...) van te dure syndickosten die je niet aan de huurder kan doorrekenen hebben. Steek je geld in een vastgoedfonds, dan brengt het tenminste op.
 • Rory Dull

  2 jaar geleden
  Men vergeet bij te vermelden de verplichte aanpassingen of renovaties die men op bepaalde tijd moet uitvoeren dit en al de kosten van de aankoop in beschouwing moet men niet investeren als men onder 2.5% a 3% uitkomt....teveel verhuur beslommeringen verschilt natuurlijk wat huur men vraagt naargelang de kwaliteit!

Geld