Stofzuigen en koken tegelijkertijd? Doe gerust, want dat effect zou immers maar beperkt blijven.
Volledig scherm
Stofzuigen en koken tegelijkertijd? Doe gerust, want dat effect zou immers maar beperkt blijven. © Shutterstock

In 2022 verandert uw energiefactuur, dankzij simulator kan u nu al impact op de kosten berekenen

De Vlaamse energieregulator Vreg lanceert vandaag een simulator waardoor gezinnen en kleine bedrijven een beeld krijgen van het effect van het nieuwe capaciteitstarief op hun elektriciteitsfactuur. Gezinnen hoeven hun dagelijkse gewoontes niet aan te passen, verzekert de regulator.

 1. De ene groene stroom is de andere niet: waar zitten de verschillen? En wat betaal je ervoor?
  Mijnenergie

  De ene groene stroom is de andere niet: waar zitten de verschil­len? En wat betaal je ervoor?

  Groene stroom vind je bij heel wat elektriciteitsleveranciers. Waar de ene speler zelf duurzame energie opwekt, koopt de andere de nodige certificaten op bij een derde producent. Je kan er echter ook voor kiezen je stroom rechtstreeks aan te kopen bij lokale producenten, of hebt de optie te investeren in coöperatieve vennootschappen. Waar liggen de verschillen? En betaal je voor het ene intitiatief meer dan voor het andere? Mijnenergie.be ging op zoek naar antwoorden.
 2. Wordt de robot in je app je nieuwe bankier en in welke mate ben jij tevreden met die evolutie?
  Spaargids.be

  Wordt de robot in je app je nieuwe bankier en in welke mate ben jij tevreden met die evolutie?

  Een digitale assistent in je bankapp vertelt je dat je loon gestort is en helpt je bij betalingen of het indienen van een schade-aangifte. KBC was de eerste Belgische bank die vorig jaar met Kate zo’n slimme robot introduceerde. Na een half jaar had de helft van hun app-gebruikers er minstens één keer gebruik van gemaakt. Zullen ook andere Belgische banken binnenkort zo’n chatbot introduceren? En zal die op termijn de rol van de klassieke bankier overnemen? Spaargids.be vroeg het aan bankenexpert Rik Coeckelbergs.

Geld