Photo News
Volledig scherm
© Photo News

In 2019 zijn er 15.383 meer elektrische wagens ingeschreven dan in 2018

In 2019 werden 688.114 nieuwe motorvoertuigen en 910.834 tweedehands voertuigen ingeschreven in België. Het aantal nieuwe motorvoertuigen is met 0,7 procent gestegen, terwijl de inschrijving van tweedehands voertuigen met 0,9 procent gedaald is. In hetzelfde jaar kwamen er in totaal 43.905 personenauto's bij die helemaal of gedeeltelijk op elektriciteit rijden (7,9 procent van het marktaandeel), wat 15.383 auto's meer is dan het jaar daarvoor, zo meldt statistiekbureau Statbel.

9 reacties

 • james vroman

  3 jaar geleden
  is nu wel in sneltempo aan het doorbreken nu er goedkopere modellen worden aangeboden ..tegen 2025 gaat het heel normaal zijn elektrisch rijden .
 • Kevin Vermeirssen

  3 jaar geleden
  Groene energie in de batterijen gestookt met steenkool, aardgas of aardolie in de toekomst. Gelukkig dat we nog de kerncentrales hebben om deze auto's van groene energie te voorzien. Een stabiele energievoorziening die duizenden windmolens vervangt en waarop men kan vertrouwen dat er genoeg energie is.
 • Anne Callebaut

  3 jaar geleden
  Dat is niets invergelijking met de gewone wagens.
 • Gino Sinnesael

  3 jaar geleden
  Dan hoop ik dat er snel laadpalen bijkomen, en er in de winter nooit een "afschakeling" komt, waarmee men al een paar jaar mee dreigt in België... Waar is de tijd dat onze overheid 15 % van de aankoop van een dieselwagen sponsorde? Nog niet zo lang geleden, hoor!
 • emiel wouters

  3 jaar geleden
  Proficiat hopelijk vinden ze een of ander dorp of stad een oplaadpaal, en moeten ze niet hun auto laten slepen wegens geen oplaadpaal voorradig in de buurt.
 1. Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgeborene”
  HLN Shop

  Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgebore­ne”

  Slaap je slecht door stress, angstgevoelens of andere medische klachten? Dan biedt een verzwarend deken misschien wel verlichting. Dit bijzondere item claimt je een betere nachtrust te bezorgen én je gezondheid een boost te geven. Maar kan een ander deken jouw welzijn écht bevorderen? Hoe gaat dat in zijn werk? En heeft iedereen er baat bij? HLN Shop vroeg raad aan Laurens Habers, sportkinesist en medevennoot van Praktijk Corpus in Antwerpen.
 2. “Je kan een sauna niet aansluiten op het gewone stopcontact”: experts geven advies voor je eigen sauna in huis
  PREMIUM

  “Je kan een sauna niet aansluiten op het gewone stopcon­tact”: experts geven advies voor je eigen sauna in huis

  Het moet heerlijk zijn, een eigen sauna in de tuin of in je huis. Maar hoeveel kost zo'n privéwellnessje? Vraagt het veel onderhoud? En hoe maak je er optimaal gebruik van? Fabrikanten Jan Allaert van Belle et Moi en Katrien Verhaeghe van Verhaeghe Chalet en Sauna geven advies. “Tussen twee sessies moet je minstens even lang rusten als je eerste saunabeurt geduurd heeft.”