Photo News
Volledig scherm
© Photo News

In 2019 zijn er 15.383 meer elektrische wagens ingeschreven dan in 2018

In 2019 werden 688.114 nieuwe motorvoertuigen en 910.834 tweedehands voertuigen ingeschreven in België. Het aantal nieuwe motorvoertuigen is met 0,7 procent gestegen, terwijl de inschrijving van tweedehands voertuigen met 0,9 procent gedaald is. In hetzelfde jaar kwamen er in totaal 43.905 personenauto's bij die helemaal of gedeeltelijk op elektriciteit rijden (7,9 procent van het marktaandeel), wat 15.383 auto's meer is dan het jaar daarvoor, zo meldt statistiekbureau Statbel.

9 reacties

 • james vroman

  3 jaar geleden
  is nu wel in sneltempo aan het doorbreken nu er goedkopere modellen worden aangeboden ..tegen 2025 gaat het heel normaal zijn elektrisch rijden .
 • Kevin Vermeirssen

  3 jaar geleden
  Groene energie in de batterijen gestookt met steenkool, aardgas of aardolie in de toekomst. Gelukkig dat we nog de kerncentrales hebben om deze auto's van groene energie te voorzien. Een stabiele energievoorziening die duizenden windmolens vervangt en waarop men kan vertrouwen dat er genoeg energie is.
 • Anne Callebaut

  3 jaar geleden
  Dat is niets invergelijking met de gewone wagens.
 • Gino Sinnesael

  3 jaar geleden
  Dan hoop ik dat er snel laadpalen bijkomen, en er in de winter nooit een "afschakeling" komt, waarmee men al een paar jaar mee dreigt in België... Waar is de tijd dat onze overheid 15 % van de aankoop van een dieselwagen sponsorde? Nog niet zo lang geleden, hoor!
 • emiel wouters

  3 jaar geleden
  Proficiat hopelijk vinden ze een of ander dorp of stad een oplaadpaal, en moeten ze niet hun auto laten slepen wegens geen oplaadpaal voorradig in de buurt.
 1. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.