HLN
Volledig scherm
PREMIUM
© HLN

"Ik hoop dat deze crisis een wake-upcall is voor wie nog niet spaarde": experts beantwoorden 10 vragen over uw financiële toekomst

Volgens de Nationale Bank zullen gezinnen in ons land dit jaar 5 miljard euro minder inkomsten hebben dan vorig jaar. Bovendien zullen 186.000 tijdelijke werklozen hun job verliezen. Wat betekent die financiële krater voor u? Solliciteert u maar beter zo snel mogelijk voor een job in een sector met meer werkzekerheid, stopt u uw spaargeld in verbouwingswerken aan uw woning, of is het moment aangebroken om een berekend gokje op de beurs te wagen? Experts geven een antwoord op tien prangende vragen.

75 reacties

 • mario coudron

  5 dagen geleden
  Mijn moeder is 2 maand geleden weduwe geworden. Gans hun leven gaan werken en belastingen betaald. Nu moet ze successierechten rechten betalen op geld en goed. Waar je al op betaalde. En waar je nu een tweede maal op belast word. En als mijn ma zou komen te sterven gaan wij als kinderen nog eens betalen voor een derde maal.
 • Sylvia van Gastel

  9 maanden geleden
  Het is makkelijk om te zeggen sparen moet je altijd doen . Alleenstaand en invaliditeit en dan kind ten laste op middelbare school . Geen sociale woning . Dan kun je niet echt sparen . Zo zijn er meer mensen . Natuurlijk willen wij ook sparen maar dat kan niet en dan door Corona heb je nog extra uitgaven .
 • LUC VAN DER VEKEN

  1 jaar geleden
  En waar is uw bankgarantie voor het gespendeerde geld Mr. De Croo? Daar hoor ik niets van! Of is er dat niet?
 • emiel wouters

  1 jaar geleden
  Eindelijk eens een goede raad voor de rijken en de regering. hopelijk doen ze nu eens wat er van hun gevraagd wordt. de regering om ons geld te sparen en er zorgvuldig mee omgaan en de rijken en industrie, om hun geld te gebruiken en de gaten te vullen. En het kleingeld van de gewone burger niet uit hun zakken te halen. Onze rekening met corona klopt nog ALTIJD. nu die van jullie nog.
 • Dirk Keizer

  1 jaar geleden
  In dit landje kunnen alleen de rijken sparen. De gewone mens wordt gemolken.
 1. Loont het de moeite om aankoop van vastgoed nog langer uit te stellen? Financieel expert bespreekt de rentes
  PREMIUM

  Loont het de moeite om aankoop van vastgoed nog langer uit te stellen? Financieel expert bespreekt de rentes

  Ook de vastgoedmarkt heeft flink geleden onder de lockdown van de voorbije maanden. Huizen of appartementen bezoeken was niet mogelijk en ook alle verkopen vielen daardoor stil. Maar wie de aankoop van vastgoed moest uitstellen, heeft de rente mee: die is sinds de lockdown nog verder gezakt. Kan het nog lager, is een herziening nog steeds de moeite, en kiest u best voor een vaste of een variabele rentevoet? Financieel expert Michaël Van Droogenbroeck geeft uitleg.

Geld