Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © ANP

Honderden gezinnen kunnen dan toch geen aanspraak maken op terugdraaiende teller

Verscheidene gezinnen die in de laatste weken van 2020 nog zonnepanelen plaatsten, kunnen toch geen aanspraak meer maken op de terugdraaiende teller. Dat komt omdat hun installatie niet meer gekeurd raakte. ODE, het kenniscentrum voor zonne-energie, schat dat het om enkele honderden gezinnen gaat.

43 reacties

 • John Verstraeten

  2 jaar geleden
  Verleden jaar 105% van mijn maximale theoretische opbrengst gehad verleden jaar. Alleen prosumententarief betaald, niet geheel oneerlijk omdat ik het net gebruik als batterij en in de winter bijverwarm op stroom. Niks geen subsidies, maar ik neem terug wat ik gegeven heb, en dat is niet oneerlijk. Als ik de terugdraaiende teller verlies neem ik een battterij en een generator op zware bunkerolie en ga ik off-grid.
 • Wilfried Vanden Berg

  2 jaar geleden
  Goed zo. Dat hadden ze 10 jaar geleden al moeten afschaffen.
 • Lisette Theunis

  2 jaar geleden
  raf peeters- In theorie klopt dit volledig en zou de stroom goedkoper moeten worden. Nu er steeds grote zonneparken bijkomen zou de prijs van de stroom tijdens de topdagen van zon en wind zelfs negatief kunnen worden wegens een teveel aan stroom op het net. Dit zal verzwaard moeten worden, en dat kost toch wat. De nieuwe vervuilende gascentrales moet men subsidiëren om rendabel te zijn. Als men de btw en de distributiekosten niet verlaagt zal d consument niets merken van goedkopere tavieren..
 • Leonarda Van Opbroecke

  2 jaar geleden
  Ministers mogen zoveel subsidie geven als ze willen. Zolang hun partijkas het dan ook betaald. Want door die miskleumen zoals van SPa'er Freya Vandenbossche betalen we nu nog steeds dubbel de rekening. Terwijl bedrijven zich blijven verrijken met subsidies Bv Fernand Huts, die al miljoenen aan subsidies heeft ontvangen.
 • Anoniem

  2 jaar geleden
  Zet maar zonnepanelen zou ik zeggen ,hoe meer er komen des te goedkoper de stroom voor die er geen hebben en als je maar 569€ op een jaar dient te betalen (en alle dagen thuis en E koken nog) dan lonen zonnepanelen in de verte verte niet en al zeker met die prosumententaks,denk dat er zeer veel zijn die niet kunnen rekenen en maar de kudde volgen zonder eens deftig uit te tellen of het http://loont.Men zou zonnepaneelbezitters nog extra moeten belasten ,die verkwisten ook meeste energie.