Begin tijdig te sparen voor je oude dag
Volledig scherm
Begin tijdig te sparen voor je oude dag © Shutterstock

Hoeveel moet u opzijzetten voor een zorgeloos pensioen?

Spaargids.beDe kans is groot dat uw pensioen straks een stuk lager ligt dan uw huidige loon. Tijdig sparen is dus de boodschap. Maar hoeveel moet u opzij zetten om op uw oude dag safe te zitten? 

75 reacties

 • Lynn De Raedemaecker

  4 jaar geleden
  Als alleenstaande: 840 euro huur (eigenaar zal wel in zakken steken), 20 euro water, 55 gas en elek, 63 euro Telenet (enkel internet en digitale tv) 250 eten en drinken (gezond en niet te zot doen, 110 euro diesel. Jaarbasis nog: 50 euro zorgkas bijdrage, 55 gemeentebelasting gezin (ik ben alleen he!) en 60 hospitalisatie. Elk jaar 830 euro belasting achter dragen. Reizen, uitstap, restaurant nog niet eens meegeteld. Wil iemand mij vertellen hoe ik 300 euro kan sparen?? Bruto: 2050€
 • Jurgen Aerts

  4 jaar geleden
  Wij moeten ook werken voor elke cent , wat een gezever Maserty Asaert .
 • Tina Colpaert

  4 jaar geleden
  Als alleenstaande al blij dat ik er geraak op eind vd maand hun vergelijking zullen wel geen gewone werkmensen zijn die dat verdienen!!!!
 • jan Van Dessel

  4 jaar geleden
  Jaloers zijn op de"golden generation" omdat een kleine minderheid op brugpensioen kon gaan op 50 jaar getuigt van onwetendheid. Onze generatie heeft voor de huidige welvaart gezorgd en heeft zijn kinderen de mogelijkheid geboden om te studeren zonder te klagen over het aantal uren dat ze moesten werken en over het tekort van "quality time" voor zichzelf. Brugpensioen was trouwens een uitvinding van de vakbonden omdat ze dachten dat dit de jeugdwerkloosheid zou oplossen.
 • raymond van der craen

  4 jaar geleden
  Wij gaan veel langer moeten gaan werken dan de "golden generation" die met brugpensioen kon gaan op zijn 50ste en dan krijgen ze nog een veel dikker pensioen uitbetaald. Heren ministers waar is de rechtvaardigheid?

Geld