“In onze beginperiode had kunstgras vaak nog het uitzicht van een deurmat. Nu moet je al erg goed kijken om het verschil met natuurgras te zien”, zegt Mark Vanallemeersch van Grasmeester.
Volledig scherm
PREMIUM
“In onze beginperiode had kunstgras vaak nog het uitzicht van een deurmat. Nu moet je al erg goed kijken om het verschil met natuurgras te zien”, zegt Mark Vanallemeersch van Grasmeester. © Grasmeester

Hoeveel kost kunstgras en wat zijn de voordelen? “Je moet al goed kijken om het verschil met natuurgras te zien”

Nee, het gras is niet altijd groener bij de buren. Zeker niet als je zelf een kunstgrasgazon hebt. Terwijl iedereen met kale plekken en bruine sprieten af te rekenen krijgt, geniet jij verder van je eeuwig groene tapijt. Welke vragen moet je je stellen als je zelf de overstap overweegt naar kunstgras, en wat kosten de plaatsing en het tapijt zelf?  We vroegen het aan enkele vakspecialisten.

  1. Het is even droog als in de beruchte zomer van 1976 : “Oorlog om water is niet uitgesloten”
    PREMIUM

    Het is even droog als in de beruchte zomer van 1976 : “Oorlog om water is niet uitgeslo­ten”

    Er mag dan wel onweer en neerslag in de lucht hangen, we hebben een pak droge weken achter de rug. Het was zo droog dat het huidige neerslagtekort vergelijkbaar is met de legendarisch hete zomer van 1976. “We kunnen niet blijven spaarbekkens aanleggen en de regen uit Frankrijk recupereren.” Hoe kon het zover komen, waar komt ons water eigenlijk vandaan, en hoe kunnen we het probleem oplossen?