Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Hoeveel geld hebt u nodig om een eigen woning te kopen?

SparenHoeveel geld moet u op uw spaarrekening hebben om een huis of appartement te kunnen kopen? De gangbare regel is dat u ongeveer 20% van de aankoopprijs zelf moet kunnen leggen - voor de overige 80% kan u naar de bank voor een lening. Die formule is zeker geen ijzeren wet.

9 reacties

 • jan Van Dessel

  3 jaar geleden
  De enige regel zou moeten zijn dat men maar 30% van zijn inkomen mag spenderen aan een hypotheek lening, net zoals vroeger.
 • Lia Schuijt

  3 jaar geleden
  En als je 60 bent kun je geen woning meer kopen omdat ze bang zijn dat je het van je pensioen niet meer kunt betalen. Ik wil net als in Engeland de mogelijkheid om in een grote stacaravan te wonen als ik met pensioen ben. Al die torenhoge leningen en nog hogere interesten ben ik beu.
 • Georges Vande Velde

  3 jaar geleden
  Kunt ge nooit weten want gedurende de looptijd van uw lening kunnen diverse vooropgestelde waarden door de graaierbende in uw nadeel gewijzigd worden. Onbetrouwbare politici hebben altijd geld nodig!
 • Albert De Vries

  3 jaar geleden
  Hoeveel geld hebt u nodig om een eigen woning te kopen? Vanaf 1 juni 3 % minder voor een grote "groot beschrijf" woning indien uw 1e woning ! Nu een huis gaan shoppen en een aankoopbelofte gebruiken. Bespaar zo 7500 € en meer op uw lening
 • mich lee

  3 jaar geleden
  Caroline Bex, dat van die 80% regel klopt enkel als je de huurinkomsten nodig hebt om de lening af te betalen. Als je het ook zonder deze inkomsten gemakkelijk zou kunnen dan is dat helemaal niet meer van tel. Dat geldt bevoorbeeld indien je eigen woning is afbetaald. Dan kan je zonder problemen lenen voor een opbrengsteigendom aangezien je eigen inkomsten voldoende zijn om de woning af te betalen.
 1. Volgens deze expert wassen we allemaal verkeerd: “Niemand lijkt te weten dat je niet alleen op kleur moet sorteren”
  PREMIUM
  44

  Volgens deze expert wassen we allemaal verkeerd: “Niemand lijkt te weten dat je niet alleen op kleur moet sorteren”

  Wat er gebeurt als je rode sokken tussen je witte lakens wast, weet je vast wel. Maar weet je ook wat het effect is van te veel of te weinig wasmiddel toevoegen? Stond je er al bij stil dat je je trommel kunt overladen en dat je je kleding niet alleen op kleur en type textiel moet sorteren? Wasexpert Kris Hellebuyck legt uit hoe je je wasmachine optimaal laat presteren.
 2. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlichte dag
  Play

  Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlich­te dag

 2. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken

Geld