Ook als uw auto stilstaat, kost hij geld.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook als uw auto stilstaat, kost hij geld. © Shutterstock

Hoeveel betaalt u nu écht voor uw auto? Expert maakt de berekening

Niet alleen in tijden van klimaatprotesten wordt veel aandacht besteed aan de impact van koning auto. Zo is ook de economische weerslag van de vele files al vaker aangekaart. Maar wat met de totale kostprijs van de auto op uw oprit? Hoeveel betaalt u als u rekening houdt met echt alle kosten? We maakten de berekening voor een stadsauto en een middenklasser.  

4 reacties

 • Johan Verbiest

  4 jaar geleden
  Juist duizend euro uitgegeven aan onderhoud Fiatje 500 en Hyundai x20 en dat is al tweede keer op 6 maanden tijd..
 • Gino Denil

  4 jaar geleden
  Het doet er niet toe hoeveel hij kost. Het is altijd te veel. De meeste die met de wagen gaan werken hebben geen alternatief. En voor sommigen is om gezondheidsredenen een wagen een noodzaak. En louter budgettair is openbaar vervoer ook geen alternatief. Vanaf twee personen in de wagen of twee verplaatsingen kunnen combineren tot één met de wagen. Dan is hij al milieuvriendelijker en goedkoper dan de bus.
 • Peter Buyck

  4 jaar geleden
  De kostprijs neemt toe naarmate de auto stil staat... De vaste kosten stijgen altijd. Berekeningen zijn op feiten gebaseerd. Simulaties op vermoedens.
 • renatus van de weyer

  4 jaar geleden
  als je wil vergelijken moet je wel dezelfde leeftijd en km per jaar nemen.
 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 1. Binnenkort geen ‘kipstuckjes’ meer? Federale overheid werkt aan richtlijnen voor namen van vegetarische vleesvervangers
  32

  Binnenkort geen ‘kipstuck­jes’ meer? Federale overheid werkt aan richtlij­nen voor namen van vegetari­sche vleesver­van­gers

  De Federale Overheidsdienst Economie werkt aan regels die producenten van vleesvervangers zou verbieden om namen als ‘kipstuckjes’, hamburger of ‘speckskes’ te gebruiken. Dat schrijft de krant ‘De Tijd’. Aan onze redactie wil woordvoerster Lien Meurisse van de FOD Economie enkel bevestigen dat er gewerkt wordt aan richtlijnen “over wat je kan schrijven bij vegetarische vleesvervangers”.
 2. PROMOJAGERS SUPERTIP. Kruidvat geeft tot 75 procent korting en deelt gratis producten uit: “Ik betaalde maar 6,22 euro. Er ging 93,86 euro af!”
  16

  PROMOJA­GERS SUPERTIP. Kruidvat geeft tot 75 procent korting en deelt gratis producten uit: “Ik betaalde maar 6,22 euro. Er ging 93,86 euro af!”

  De leden van Promojagers België - die de strafste koopjes met elkaar delen - reppen zich dezer dagen en masse naar kruideniersketen Kruidvat. Je krijgt er 75 procent korting op een hele reeks artikelen met een gele sticker en er zijn zelfs gratis pods van Dash te scoren. Dat doet de rekening aan de kassa bij sommigen drastisch omlaag gaan.