Een mooi zwembad in een mooie tuin: ideaal voor een thuisvakantie, maar niet goedkoop.
Volledig scherm
PREMIUM
Een mooi zwembad in een mooie tuin: ideaal voor een thuisvakantie, maar niet goedkoop.

Hoeveel betaal je voor een eigen zwembad en wat zijn de kosten achteraf?

Het vooruitzicht op een zomervakantie in eigen tuin doet veel Belgen van een buitenzwembad dromen. Dat valt af te leiden uit de cijfers die de zwembadbouwers onlangs naar buiten brachten. Uit welke types kan je kiezen, wat zijn de kosten voor aankoop en onderhoud, en mag je van de gemeente zomaar een zwembad aanleggen in je tuin? Filip Eggermont van De Zwemwereld legt uit.

 1. Drie keer zoveel aanvragen voor eigen zwembad: “Mensen dromen van vakantiegevoel in eigen tuin”
  PREMIUM

  Drie keer zoveel aanvragen voor eigen zwembad: “Mensen dromen van vakantiege­voel in eigen tuin”

  De aanvragen bij zwembadbouwers swingen de pan uit, en ook Bart Monbaliu van Biopool uit Oudenburg kan dat beamen. “Hier gaat het zelfs om een verdrievoudiging. De lockdown, in combinatie met het mooie weer, doet mensen dromen van een vakantiegevoel in eigen tuin”, vertelt Bart. “Maar een volledig geïnstalleerd zwembad: dat is deze zomer jammer genoeg niet meer haalbaar.”
 2. West-Vlaamse zwembadbouwers zien verkoop verdrievoudigen... maar deze zomer nog in eigen tuin plonzen, zit er bijna niet meer in
  PREMIUM

  West-Vlaam­se zwembadbou­wers zien verkoop verdrievou­di­gen... maar deze zomer nog in eigen tuin plonzen, zit er bijna niet meer in

  De Vlaming bouwt meer dan ooit een zwembad in eigen tuin. Bij Electro-Construct in Brugge is de verkoop zelfs verdrievoudigd. “Mensen bestellen volop een zwembad op maat. Blijkbaar investeren ze hun vakantiebudget in lockdowntijden met plezier in eigen tuin”, zegt zaakvoerder Francis Degrootte. Maar wie deze zomer nog wil plonzen, is eraan voor de moeite.

Geld