Een mooi zwembad in een mooie tuin: ideaal voor een thuisvakantie, maar niet goedkoop.
Volledig scherm
PREMIUM
Een mooi zwembad in een mooie tuin: ideaal voor een thuisvakantie, maar niet goedkoop.

Hoeveel betaal je voor een eigen zwembad en wat zijn de kosten achteraf?

Het vooruitzicht op een zomervakantie in eigen tuin doet veel Belgen van een buitenzwembad dromen. Dat valt af te leiden uit de cijfers die de zwembadbouwers onlangs naar buiten brachten. Uit welke types kan je kiezen, wat zijn de kosten voor aankoop en onderhoud, en mag je van de gemeente zomaar een zwembad aanleggen in je tuin? Filip Eggermont van De Zwemwereld legt uit.

 1. West-Vlaamse zwembadbouwers zien verkoop verdrievoudigen... maar deze zomer nog in eigen tuin plonzen, zit er bijna niet meer in
  PREMIUM

  West-Vlaam­se zwembadbou­wers zien verkoop verdrievou­di­gen... maar deze zomer nog in eigen tuin plonzen, zit er bijna niet meer in

  De Vlaming bouwt meer dan ooit een zwembad in eigen tuin. Bij Electro-Construct in Brugge is de verkoop zelfs verdrievoudigd. “Mensen bestellen volop een zwembad op maat. Blijkbaar investeren ze hun vakantiebudget in lockdowntijden met plezier in eigen tuin”, zegt zaakvoerder Francis Degrootte. Maar wie deze zomer nog wil plonzen, is eraan voor de moeite.
 2. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.