Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers

Hoe rijker, hoe groter de CO2-uitstoot

De 10 procent armste Belgen stoten vier keer minder CO2 uit dan de 10 procent rijkste. Dat blijkt uit een studie van de Universiteit Antwerpen in samenwerking met het Planbureau en de Brusselse universiteit ULB, waarover De Morgen bericht.

16 reacties

 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  De economie komt er niet door de rijken maar de rijken komen er door een scheef gegroeide economie, Jean Timmermans. En die rijken dragen helemaal niet zo veel bij aan de economie. Een arme pompt zijn hele inkomen terug in de economie, een rijke maar een kleine fractie. Die stapelt de rest op om nog rijker te worden. En schaadt dus niet alleen meer het milieu, maar ook de economie en de samenleving.
 • Jan Tielens

  2 jaar geleden
  Als die rijken er niet zouden zijn, dan was er hier niks. Geen economie, geen werk, geen jobs, geen sociale zekerheid ... Dus, als iedereen in de hangmat moet, begin dan maar met belasten. Zonder early adopters hebben nieuwe technologieën en technieken geen kans Laat nu net die early adopters mensen met een bovengemiddeld inkomen zijn.
 • james vroman

  2 jaar geleden
  rijken dragen door hun hogere uitgaven ook veel meer bij aan de economie? wie zegt dat ....een doosje duimspijkers kopen in de Gamma en een factuur vragen daar zijn ze sterk in ..alles wat ze kopen moet aftrekbaar zijn zodat hun kapitaal niet zakt ...
 • Ronny Biesen

  2 jaar geleden
  Och hier gaan we weer. CO2 belasting volgens inkomen? Wat vindt men nog uit om geld in de kas te krijgen. Dus maar met zen allen minder gaan verdienen of verhuizen? Als al die rijken stoppen met kopen of hun bedrijven sluiten, dan staat Belgie daar weer. Trouwens stop toch dat gezaag over veel en weinig verdienen als je niet de bedrijven en aandeelhouders wil belasten, of voetballers en andere sporten en politici. Daar kan je meer halen: iedereen gelijk voor de wet.
 • Chris Dupont

  2 jaar geleden
  Misschien kunnen deze (gesubsidieerde) onderzoekers zichzelf eens in vraag stellen?
 1. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"

Geld