Peter Hernou: “Als koffiebonen er mooi uitzien en lekker ruiken, kan je er ook een lekkere kop koffie mee zetten”
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Hernou: “Als koffiebonen er mooi uitzien en lekker ruiken, kan je er ook een lekkere kop koffie mee zetten” © Steven Richardson

Hoe herken je een goed pak koffiebonen in de winkel? Koffiekenner Peter Hernou geeft advies

De keuze van koffiebonen heeft een grote invloed op de smaak van je kopje koffie. Peter Hernou, koffie-expert en wereldkampioen Latte Art, legt naar aanleiding van de Internationale Dag van de Koffie (jaarlijks op 1 oktober) uit hoe je een goed pak koffiebonen in de winkel kan herkennen en hoe je de kwaliteit kan checken. ““De houdbaarheidsdatum op het pak koffie zegt alleszins niets over de versheid.”

  1. Ottolenghi's nieuwe kookboek bevat lijst aan ‘onvindbare' ingrediënten: culinair journaliste ging na waar je ze kan kopen
    PREMIUM

    Ottoleng­hi's nieuwe kookboek bevat lijst aan ‘onvindbare' ingrediën­ten: culinair journalis­te ging na waar je ze kan kopen

    Sumak, za’atar en tahin zijn dankzij de immense populariteit van Yotam Ottolenghi en zijn kookboeken inmiddels al te vinden in de meeste supermarkten. Maar de Israëlisch-Britse chef schakelt met ‘Flavour’, geschreven samen met receptontwikkelaar Ixta Belfrage, een versnelling hoger. Hun nieuwe lijst ‘essentiële ingrediënten’ lijkt zo mogelijk nog onbereikbaarder. Want wáár vind je zwarte limoen, gedroogde hibiscusbloemen en Mexicaanse Cascabelpepers? Culinair journaliste Evelien Rutten helpt je in MijnGids op weg en legt uit waar je alles kan kopen.

Geld