Financieel expert Michaël Van Droogenbroeck berekent de voordelen van een rechtsbijstandsverzekering.
Volledig scherm
PREMIUM
Financieel expert Michaël Van Droogenbroeck berekent de voordelen van een rechtsbijstandsverzekering. © Steven Richardson

Hier haalt u nog wel fiscaal voordeel uit: verzekering rechtsbijstand onder de loep

Hebt u er ooit eerder al aan gedacht een rechtsbijstandverzekering te nemen? De kans is allicht klein als het gaat over een verzekering tegen eender welk juridisch conflict, en niet enkel als uitbreiding voor de autoverzekering of als deel van de familiale verzekering. Om u toch te stimuleren zo’n verzekering te nemen kan u sinds kort een deel van die verzekeringskosten terugkrijgen via de belastingen. Maar maakt het dat ook de moeite waard?

2 reacties

  • censor

    3 jaar geleden
    Die rechtsbijstanverzekering dient om de drempel tussen advocaat en aanvrager te verlagen, sommigen verdien net iets te veel voor prodeo, en die verzekering is aftrekbaar .....als het spel eerlijk wordt gespeeld en ze slaan die premie niet op kan het nuttig zijn....maar het duurt allemaal veel te lang, Geens is de bedenker, maar is een beetje lui heel lui....de verzekeringen zullen die premie zeker opslaan, wat niet de bedoeling is/ was.
  • Michel Roman

    3 jaar geleden
    Bullshit eerste klas ! Dit is in het leven geroepen om de vakbonden te boycotten. De rechtsbijstand is inbegrepen in de vakbondsbijdrage. Een bijkomende verzekering rechtsbijstand , zelfs gedeeltelijk fiscaal aftrekbaar (waarom ?) zal altijd stukken duurder uitvallen.