Herman Van Dender (links) en Pascal De Deyne.
Volledig scherm
PREMIUM
Herman Van Dender (links) en Pascal De Deyne. © Steven Richardson

Herman Van Dender (‘Bake Off Vlaanderen’) proeft marsepein uit de supermarkt: slechts 3 doorstaan de test

Wie zoet is, krijgt lekkere marsepein. Maar vind je dat ook in de supermarkt? Herman Van Dender, gerenommeerde patissier-chocolatier en jurylid van ‘Bake Off Vlaanderen’ proeft samen met Pascal De Deyne, atelierverantwoordelijk bij Van Dender, 13 soorten marsepein. Hun oordeel is niet onverdeeld positief: “Voor de feestdagen verdient de consument echt wel betere marsepein.” Bij welke supermarkten zit de prijs-kwaliteit wel goed?

8 reacties

 • DIRK RASSCHAERT

  3 jaar geleden
  Heb liever geroosterde amandelen met een warm geitenkaasje met spek. Later een zwartekoffie . Suiker hoeft niet. DE reden dat het overgrote deel van de bevolking te zwaar is. De voedingsindustrie heeft ons doelbewust verslaafd gemaakt aan suiker.
 • Gino Denil

  3 jaar geleden
  Echt wel heel simpel om zelf te maken. Koop die gemalen amandelen bovendien in het groot. Bij een Chinees of een Turk. Scheelt een arm en een been in prijs.
 • Rudi Met den Ancxt

  3 jaar geleden
  Juist Bernd en Dirk
 • Ronald Boudewijns

  3 jaar geleden
  1deel ”echte” amandelen , 1deel suiker..... dat is “echte marsepein . NIET 1op2 of 1op3.....
 • Jan Janssens

  3 jaar geleden
  Als geboren Banketbakker -3de generatie - zit het probleem in onze regelneverij - als men met natuurlijke smaken en producten werkt krijgt men vaak de EU op zijn dak, het resultaat is een eenvormige smaak, product, v.b. niemand proeft (kent) het verschil in smaak tussen de melk van een koe die op de wei staat en een op stal staande koe en er is verschil, doch de EU staat dit allemaal in de weg.