Herman Van Dender (links) en Pascal De Deyne.
Volledig scherm
PREMIUM
Herman Van Dender (links) en Pascal De Deyne. © Steven Richardson

Herman Van Dender (‘Bake Off Vlaanderen’) proeft marsepein uit de supermarkt: slechts 3 doorstaan de test

Wie zoet is, krijgt lekkere marsepein. Maar vind je dat ook in de supermarkt? Herman Van Dender, gerenommeerde patissier-chocolatier en jurylid van ‘Bake Off Vlaanderen’ proeft samen met Pascal De Deyne, atelierverantwoordelijk bij Van Dender, 13 soorten marsepein. Hun oordeel is niet onverdeeld positief: “Voor de feestdagen verdient de consument echt wel betere marsepein.” Bij welke supermarkten zit de prijs-kwaliteit wel goed?

8 reacties

 • DIRK RASSCHAERT

  2 jaar geleden
  Heb liever geroosterde amandelen met een warm geitenkaasje met spek. Later een zwartekoffie . Suiker hoeft niet. DE reden dat het overgrote deel van de bevolking te zwaar is. De voedingsindustrie heeft ons doelbewust verslaafd gemaakt aan suiker.
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Echt wel heel simpel om zelf te maken. Koop die gemalen amandelen bovendien in het groot. Bij een Chinees of een Turk. Scheelt een arm en een been in prijs.
 • Rudi Met den Ancxt

  2 jaar geleden
  Juist Bernd en Dirk
 • Ronald Boudewijns

  2 jaar geleden
  1deel ”echte” amandelen , 1deel suiker..... dat is “echte marsepein . NIET 1op2 of 1op3.....
 • Jan Janssens

  2 jaar geleden
  Als geboren Banketbakker -3de generatie - zit het probleem in onze regelneverij - als men met natuurlijke smaken en producten werkt krijgt men vaak de EU op zijn dak, het resultaat is een eenvormige smaak, product, v.b. niemand proeft (kent) het verschil in smaak tussen de melk van een koe die op de wei staat en een op stal staande koe en er is verschil, doch de EU staat dit allemaal in de weg.
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. Binnenkort geen ‘kipstuckjes’ meer? Federale overheid werkt aan richtlijnen voor namen van vegetarische vleesvervangers
  31

  Binnenkort geen ‘kipstuck­jes’ meer? Federale overheid werkt aan richtlij­nen voor namen van vegetari­sche vleesver­van­gers

  De Federale Overheidsdienst Economie werkt aan regels die producenten van vleesvervangers zou verbieden om namen als ‘kipstuckjes’, hamburger of ‘speckskes’ te gebruiken. Dat schrijft de krant ‘De Tijd’. Aan onze redactie wil woordvoerster Lien Meurisse van de FOD Economie enkel bevestigen dat er gewerkt wordt aan richtlijnen “over wat je kan schrijven bij vegetarische vleesvervangers”.
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. “Je kan een sauna niet aansluiten op het gewone stopcontact”: experts geven advies voor je eigen sauna in huis
  PREMIUM

  “Je kan een sauna niet aansluiten op het gewone stopcon­tact”: experts geven advies voor je eigen sauna in huis

  Het moet heerlijk zijn, een eigen sauna in de tuin of in je huis. Maar hoeveel kost zo'n privéwellnessje? Vraagt het veel onderhoud? En hoe maak je er optimaal gebruik van? Fabrikanten Jan Allaert van Belle et Moi en Katrien Verhaeghe van Verhaeghe Chalet en Sauna geven advies. “Tussen twee sessies moet je minstens even lang rusten als je eerste saunabeurt geduurd heeft.”