De Vistrap op de Visserskaai in Oostende
Volledig scherm
PREMIUM
De Vistrap op de Visserskaai in Oostende © Shutterstock

Heeft een harde brexit ook gevolgen voor het stukje vis op je bord? “Kans is groot dat je binnenkort meer betaalt voor bepaalde soorten”

De brexitonderhandelingen tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk lijken niet van een leien dakje te lopen. Een niet onbelangrijk onderdeel van dat handelsakkoord betreft de visserij. Want wat in het geval van een ‘no deal’? Kan onze Belgische visserij dat overleven? Zal u als consument meer moeten betalen voor uw wekelijks stukje vis? We vroegen het aan enkele experts in het vak.

 1. Komen honderden flessen motorolie op onze stranden uit in 1966 gezonken schip? Wetenschappers denken raadsel opgelost te hebben
  PREMIUM

  Komen honderden flessen motorolie op onze stranden uit in 1966 gezonken schip? Wetenschap­pers denken raadsel opgelost te hebben

  Wetenschappers vermoeden dat de ruim duizend flessen motorolie, die na storm Odette aan onze kust zijn aangespoeld, afkomstig zijn van een gezonken Duits cargoschip. De Birkenfels ligt sinds 1966 op de bodem van de Noordzee. “Om helemaal zeker te zijn, vragen we bevriende wrakkenduikers om een oogje in het zeil te houden", zegt Francis Kerckhof van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN).
 1. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona

 2. Tientonner van Amazon probeert bestelwagen van de weg te rammen
  Play

  Tientonner van Amazon probeert bestelwa­gen van de weg te rammen

Geld