Volledig scherm
© Shutterstock

Groene energie steeds populairder, maar waar komt de groene stroom vandaan?

EnergieEnergieleveranciers zetten vandaag nadrukkelijk hun groene stroom in de kijker. Dat betekent niet noodzakelijk dat uw leverancier zelf actief investeert in hernieuwbare energie. We gingen op zoek naar de herkomst van de groene stroom van de vijf grootste aanbieders.

73 reacties

 • Valentijn Ziarczyk

  1 maand geleden
  Biomassa zoals in Langerlo! Illegale bomen kap om dan via vervuilende boten naar hier te transporteren om hier te verbranden das echt heel Bio !!! T'is gewoon een marketingnaampje om de energiereuzen hun tessen te laten vullen en zij krijgen er vaak wel subsidies niet zoals de solarpower van de brave man in de straat!
 • Ferdinand Nuyts

  1 jaar geleden
  Groene stroom komt van kerncentrale, als de zon niet schijnt en als er geen wind is
 • john meulebrouck

  1 jaar geleden
  Wie garandeert mij dat ik werkelijk groene stroom krijgt.
 • Ronny Ooijen

  1 jaar geleden
  marc van cauter, Nederland bouwt 2 windmolenparken zonder enige vorm van subsidie. Er zullen er nog volgen.
 • Peter Van Den Berg

  1 jaar geleden
  Het probleem is vaak dat een land als Noorwegen zijn water kracht stroom als groene energie verkoopt en vervolgens voor eigen behoefte een kern centrale moet bouwen. Hoe groen is het dan nog.
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden
  Play

  Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden

 2. Moeder gooit kinderen uit brandend gebouw
  Play

  Moeder gooit kinderen uit brandend gebouw

Geld