Beeld ter illustratie. Een gasmeter in een woning.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. Een gasmeter in een woning. © ANP

Groen wil automatisering financiële steun voor aardgas

Groen wil dat kwetsbare gezinnen die recht hebben op financiële steun voor de minimale toelevering van aardgas, die automatisch krijgen. Nu moeten ze daar in heel wat gemeentes een aanvraag voor indienen. "Wij willen dat de Vlaamse regering minimale aardgaslevering automatiseert voor wie daar recht op heeft, zonder dat daar papierwerk of andere rompslomp bij komt kijken voor de burger", zegt Staf Aerts, Vlaams Parlementslid en energie-expert voor Groen.

 1. Bijna een miljoen gezinnen krijgen premie van 80 euro om hoge energiefactuur te compenseren

  Bijna een miljoen gezinnen krijgen premie van 80 euro om hoge energiefac­tuur te compense­ren

  Zo'n 950.000 Belgische gezinnen krijgen ten laatste half februari 80 euro gestort om de stijgende energieprijzen te compenseren. Die maatregel werd vorig jaar door de regering genomen. Concreet krijgen burgers die op 30 september vorig jaar recht hadden op het sociaal tarief voor elektriciteit een eenmalige premie. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie. De rechthebbenden krijgen het bedrag rechtstreeks en automatisch van de leverancier die van elektriciteit voorzag op 30 september 2021.
 2. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  4

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.