De Gascentrale van E.ON in Vilvoorde.
Volledig scherm
De Gascentrale van E.ON in Vilvoorde. © Lukas

Greenpeace: “Steunmechanisme gascentrales is noodzakelijk kwaad”

Een "noodzakelijk kwaad", zo omschrijft milieuorganisatie Greenpeace het steunmechanisme voor gascentrales dat de plenaire Kamer goedkeurde.

17 reacties

 • Geert Tamsyn

  4 jaar geleden
  Jan De Maeyer, stop met dromen. Wereldwijd draait geen enkele thorium-productiecentrale, en dat zal zo blijven zolang men geen oplossing heeft gevonden voor de extreme corrosiviteit van de brandstof.
 • Roland Peeters

  4 jaar geleden
  Wat had ge anders verwacht van green peace,vrienden van olie maatschappijen !
 • jan boden

  4 jaar geleden
  Er is dus geen bruikbaar alternatief voor kernenergie maar ze zijn wel zeker genoeg om al te beslissen van ze dicht te doen, louter om hun dogmatische ideologie te bevredigen.
 • Gilbert Vermeersch

  4 jaar geleden
  Greenpeace, CO2 uitstotende gascentrales zijn geen noodzakelijk kwaad, het zijn dagdagelijkse killers, een dodelijk wapen voor long, astma, hart en vaat lijders. Kerncentrales zijn het alternatief en minder dodelijk dan uw “noodzakelijk kwaad.”
 • jan boden

  4 jaar geleden
  Als je klacht indient bij de rechtbank dat de gascentrales niet klimaatneutraal zijn, krijg je nog gelijk ook. We gaan nog lachen in de toekomst.
 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.