Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Greenpeace en automobielfederatie botsen over "gesjoemel" bij diesels: "Schrijnend gebrek aan technische kennis"

In een interview met Humo zegt Greenpeace dat er nog altijd gesjoemeld wordt met dieselwagens. De milieuorganisatie klaagt over een gebrek aan transparantie van het testsysteem, dubieuze banden tussen constructeurs en testlaboratoria en een haperend toezicht op het hele systeem. Automobielfederatie Febiac kan er niet om lachen en spreekt van "een schrijnend gebrek aan technische kennis". 

22 reacties

 • Marc Bruyninckx

  5 jaar geleden
  Diesel auto zal nooit verdwijnen en zeker de( lichteà vrachtwagens niet want er is geen degelijk alternatief voor.De diesel zal Greenpeace ook overleven. Wat betreft de restwaarde van veel dieselwagens die zal in de toekomst nog stijgen door het schaarser worden ervan op de markt door de masale omschakeling nr benzine en electrische vtg.Men schijnt hier geen rekening te houden met enorme afzetmarkten in Afrika en midden oosten enz...
 • Emi Hergersberg

  5 jaar geleden
  Kijk eens naar de filles op de autostrade : dan vraag ik me af Hoeveel camions worden er in de statistieken opgenomen ?
 • jurgen de noor

  5 jaar geleden
  Diesel wordt onverkoopbaar. Koop nu een dieselwagen en denk niet aan de restwaarde.
 • Anoniem

  5 jaar geleden
  @Christiaan Goethals ,je kan misschien eens beginnen te lezen wat er staat wat ik geschreven heb: Als alle diesels zouden vervangen worden door benzine wagens zal de CO2 waarden die Europa oplegt nooit gehaald worden en zullen de huidige CO2 normen misschien niet met 10 keer maar misschien wel 100 keer overschre-den worden,misschien leren lezen.
 • Christiaan Goethals

  5 jaar geleden
  Koolwaterstoffen geven H2o en Co2 af bij VOLLEDIGE verbranding. Geef eens de samenstelling van die benzine die 10 maal meer Co2 uitstoot dan diesel. We beginnen met Methaan CH4 om je geheugen op te frissen, Jef Peeters.