Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © getty

Gedragscode beschermt ex-kankerpatiënten bij afsluiten arbeidsongeschiktheidsverzekering

Wanneer iemand een verzekering gewaarborgd inkomen aanvraagt, mogen verzekeraars geen rekening meer houden met een kankeraandoening waarvan de behandeling al meer dan tien jaar geleden succesvol is afgerond. Daarover hebben de leden van sectorfederatie Assuralia een bindende gedragscode opgesteld die in werking treedt op 1 februari 2022. Sinds februari 2020 bestaat zo'n "recht om vergeten te worden" al voor ex-kankerpatiënten bij schuldsaldoverzekeringen.

3 reacties

 • Alexa Grieken

  2 weken geleden
  Zelfs als invalide met een een goed saldo van twee jobs krijg je geen verzekering of zelfs een degelijke lening voor een woonst terwijl alles in orde is en er op regelmatige basis vrijwilligerswerk gedaan wordt en ook part time werk. Mijn neef zit in die situatie, is zeer erg. Hij doet zijn best maar de maatschappij maakt het hem echt niet gemakkelijk.
 • Marleen Mally

  2 weken geleden
  Heel goed nieuws maar misschien nu ook eens werk maken voor het afsluiten van een hospitalisatieverzekering
 • Gerrit Malego

  2 weken geleden
  Gewoon het feit dat mensen die al ooit eens zwaar ziek zijn geweest losweg gewoon geweigerd worden voor die verzekeringen is al misselijkmakend. Enkel gezonde mensen zijn goed genoeg, die ze kunnen laten betalen en nooit iets moeten uitkeren. Een bende geldwolven zijn het die verzekeringen
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch

Geld