ANP
Volledig scherm
© ANP

Gasprijs daalt na piek door beperkte Russische leveringen

De Europese gasprijs ging woensdag weer wat omlaag na de sterke stijging een dag eerder. Dinsdag bereikte de gasprijs een nieuw recordniveau doordat er geen gasleveringen waren via de Yamal-pijpleiding van Rusland naar Duitsland. Ook het besluit van Frankrijk om een viertal kernreactoren uit te zetten voor extra onderhoud stuwde de gasprijs.

10 reacties

 • walter Piters

  1 jaar geleden
  We kunnen mss de vakantie in juli en augustus verplaatsen naar december en januari. Dat is goed voor het energie verbruik van de scholen, minder besmettingen en zoals het er nu aan toegaat is het dadelijk nog goedkoper om ergens in de zon op vakantie te gaan dan thuis de verwarming op te zetten. Als alle mensen die het kunnen massaal gaan overwinteren is er ineens ook minder energie nodig.
 • Renée Verhoeven

  1 jaar geleden
  Welke alternatieve energiebronnen Jaak? Er zijn er geen die voldoende energie leveren om de kernstroom te gaan vervangen, dat is toch duidelijk, anders zou men niet in allerijl moeten starten met bouwen van meerdere gascentrales. Dus geen kernenergie en geen aardgas is helemaal een utopie!
 • haagen marcel

  1 jaar geleden
  De amerikanen willen niet dat we Russisch gas kopen. Ze verkopen liever hun gas aan ons. Het is allemaal een geopolitiek en economisch spel. Gelukkig heeft de eu een plan b....
 • roger Rymen

  1 jaar geleden
  Hoe gaan "ze" de geplande gascentrales doen draaien als de Russen nog eens de kraan half of helemaal dichtdraaien (zit er dik in)? Dan dure elektriciteit kopen afkomstig van Franse of Nederlandse kerncentrales want Groen wil de onze niet meer? Gaat Groen mij dan het prijsverschil terugbetalen?
 • Paul De Mol

  1 jaar geleden
  Dit heeft niets te maken met machtsspelletjes of zelfs met Rusland (dat steeds een betrouwbare partner is geweest). Dit heeft alleen te maken met de dwaasheid van de EUropese leiders, die onvoldoende lange-termijncontracten hebben afgesloten, en de politieke onwil van die leiders om dat alsnog te doen.
 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.