Energiespecialist Kristof De Paepe: “Als de extreem hoge energieprijzen een jaar aanhouden, wordt dat een echte ramp.”
Volledig scherm
PREMIUM
Energiespecialist Kristof De Paepe: “Als de extreem hoge energieprijzen een jaar aanhouden, wordt dat een echte ramp.” © Getty Images, rv

Gasfactuur nu al 1.618 euro duurder dan een jaar geleden: “Wie kan dit nog betalen?”

De factuur voor Vlaamse gezinnen die nu een variabel aardgascontract afsluiten, stevent bij ongewijzigde prijzen af op een jaarafrekening van 2.367 euro. Dat is maar liefst 750 euro meer dan amper één maand geleden. “Op een jaar tijd is de aardgasfactuur verdrievoudigd”, zegt Kristof De Paepe van mijnenergie.be. Tot nu toe luidde zijn advies dat mensen met een variabel contract beter kunnen overschakelen naar een vast contract, maar ook dat wordt snel duurder. “Maar wie nu switcht, kan tóch nog 487 euro goedkoper af zijn.”

195 reacties

 • Thomas De Potter

  2 maanden geleden
  We gingen er niks van voelen zeiden ze
 • Guido Symons

  1 jaar geleden
  Vlaanderen moet de energiesector nationaliseren.
 • arthur de donder

  1 jaar geleden
  Wat een verkwisters hier, afrekening gehad en 180 € betaald voor een gans jaar verwarmen op 21,5° en warm water. Wij wonen in een appartement en zijn beide op pensioen, dus ganse dag verwarmen. Als het te warm wordt in uw woning zet dan de chauffage minder ipv in je t-shirt te lopen.
 • Joke Weyts

  1 jaar geleden
  Wacht wanneer u de digitale meter thuis geïnstalleerd wordt, en u het capaciteitstarief voorgeschoteld krijgt.
 • André lernout

  1 jaar geleden
  Wat er nu gaande is , is een gevolg van een samenleving die noodgedwongen zal moeten inleveren , een doorn in ons oog en een overdreven knipoog voor de rijken. De ene kan amper leven , sparen en zich aan betalingen houden terwijl de anderen miljoenen oprapen met zonnepanelen waar de eerste groep voor moet betalen! Het verschil wordt groter tussen arm en rijk, het komt zover dat ons alles afgepakt wordt terwijl de ander alles inbrengt bij zijn belastingen waarvoor wij dan moeten opdraaien!