Een stoere bouwer, mét lippenstift. Genderneutraal speelgoed wordt de norm.
Volledig scherm
Een stoere bouwer, mét lippenstift. Genderneutraal speelgoed wordt de norm. © Shutterstock

Frankrijk en Nederland willen seksistisch speelgoed weg: het moet genderneutraal

ConsumentZowel in Frankrijk als in Nederland willen regeringsleden ‘seksistisch’ speelgoed weg. De Franse regering werkte met speelgoedproducenten en -winkels aan een handvest om te strijden tegen stereotypen en vooroordelen. Ook in Nederland roept een minister vandaag de speelgoedfabrikanten op om rolbevestigend speelgoed in hun collectie ‘onder de loep te nemen’.

105 reacties

 • Joseph Peulen

  2 maanden geleden
  De natuur heeft nu eenmaal mannen en vrouwen geschapen. Als man kan ik geen kindjes krijgen en heb ik ook een andere band dan een moeder die dat kindje negen maand gedragen heeft. Op wat uitzonderingen na zie ik mannen bijna geen roze dragen terwijl vrouwen er heel mooi mee kunnen zijn. Als we in onze blote rondlopen zijn we nog minder genderneutraal dan met kleren aan. Mijn nichtje is neutraal opgevoed en die speelt hoofdzakelijk met poppen en meisjesspeelgoed maar ook met auto's.
 • Olivia Weuts

  3 jaar geleden
  De vraagstelling kan beter ... Speelgoed MOET niet genderneutraal zijn, maar je zou het wel moeten vinden in de rekken van de speelgoedwinkel tussen het huidige aanbod.
 • shrek get out of my swamp

  3 jaar geleden
  En dan is men verbaast dat we voor vlaams-belang stemmen? Dees is een grote hoop zever da voor niks dient. Vlaams-belang houdt zich bezig met echte problemen van de bevolking.
 • Kurt Boes

  3 jaar geleden
  Dit doen ze in Scandinavië al langer. De rest van de wereld huppelt zoals gewoonlijk achterop en de sceptici zijn blij dat ze weer ergens niet mee akkoord kunnen zijn.
 • vandekempen bart

  3 jaar geleden
  als de linkse staat hier tijd voor heeft, wil dit zeggen dat we veel te veel belastingen betalen en dat de staatsmoloch moet ontvet worden. misschien moet de staat zich eerst eens bezig houden met haar kerntaken als veiligheid, grensbewaking, deftige wegen, ...