Hoe is een dienstencheque opgebouwd en hoeveel houdt de poetshulp hieraan over?
Volledig scherm
PREMIUM
Hoe is een dienstencheque opgebouwd en hoeveel houdt de poetshulp hieraan over? © RV

Fiscaal voordeel dienstencheque in 2020 omlaag: zo profiteer je er nog van

De poetshulpen die met dienstencheques werken, komen vandaag op straat voor een loonsverhoging. Maar wie moet die betalen? Het gezin dat gebruikmaakt van hun diensten? De dienstencheque-onderneming die hen uitstuurt? Of de overheid? En wie betaalt vandaag de rekening? Kan je nog profiteren van de 30 procent belastingaftrek? Alle cijfers helder uitgelegd.

11 reacties

 • Guido Ceuleers

  2 jaar geleden
  Ik gebruik mijn dienstenchecks enkel voor strijk uit huis, en dan nog bij het zorgbedrijf Antwerpen, zodat ik nog een persoon aan een job help.Sodexho gaat toch niet vertellen dat ze niets verdienen aan de diensten checks ?
 • Joan Lute

  2 jaar geleden
  Met andere woorden gaat mijn koopkracht en levenskwaliteit als invalide een enorm pak achteruit gaan. En daarbovenop schaffen ze aan de lopende band terugbetalingen op gezondheidszorg af. Op 5 jaar heb ik in praktijk 25%dalende koopkracht gekend met opeenstapeldende facturen ziekenhuis terwijl onze regering de strop aansnoert.
 • greet roelandts

  2 jaar geleden
  Sociale bescherming,dat is vooral belangrijk voor diegene die komen voor de centen! Voor mensen die hun werk serieus nemen is het zwaar,en dank daarvoor! Maar er zijn poetsbureaus,die alles binnenpakken,en ik kan u verzekeren hier in deurne ,met wat ze u dan in uw maag splitsen,mijn ramen 2h strelen daar heb ik geen boodschap aan!Chapeau voor die het wel goed doen!!
 • Kristine Delacourt

  2 jaar geleden
  Mooi zo. De poetshulp is te dikwijls een luxe cadeautje betaald door de gemeenschap. Het trekt ook een hoop volk aan dat we niet nodig hebben. Ik vind dat iedereen zijn eigen huis moet poetsen. Wil je de luxe dan betaal je die zelf aan een correct uurtarief. Heb je die om andere redenen nodig zoals ziekte dan kan er nog steeds een systeem van subsidie voorzien worden.
 • ellen van den eeden

  2 jaar geleden
  Omg Jos Devos meen je dat je mag wel een keertje een dagje met me meekomen hoor voordat je zegt dat dit geen echte job is . Voor het geen wij doen worden we echt wel onderbetaald . En niet alle huishoudhulpen zijn laaggeschoold .
 1. 445.000 euro voor een huis in Leuven: huizenprijzen in provinciehoofdsteden stijgen forser dan die van appartementen. Check hier de prijzen
  68

  445.000 euro voor een huis in Leuven: huizenprij­zen in provincie­hoofd­ste­den stijgen forser dan die van appartemen­ten. Check hier de prijzen

  Een huis kopen in de Vlaamse provinciehoofdsteden werd vorig jaar gemiddeld 8,4 procent duurder, terwijl de prijs voor een appartement steeg met gemiddeld 6,2 procent. Dat blijkt uit de Notarisbarometer van de Federatie van het Notariaat (Fednot) over vastgoed in Antwerpen, Brugge, Gent, Hasselt en Leuven. In 2020 bedroeg de gemiddelde prijsstijging voor een huis er nog 6,8 procent en voor een appartement 7,5 procent.