PREMIUM
Fingerfood met een sterretje: topchef Luc Bellings toont hoe je gemakkelijk exclusieve hapjes op tafel tovert voor oudejaar
Bij oud en nieuw horen bubbels, maar geen bubbels zonder bijpassende hapjes. Om het nieuwe jaar nóg stijlvoller en vooral smakelijker in te zetten, deelt sterrenchef Luc Bellings zeven toprecepten die je ook makkelijk zelf kan maken. Van oesters met Granny Smith tot rundstartaar met krab en kaviaar: er is voor ieder wat wils. Smakelijk 2021!
Delen per e-mail
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Kaaskenner Frederic Van Tricht zoekt de lekkerste raclette uit de supermarkt: “Aangenaam verrast over kwaliteit van de kaas”
Elke week onderwerpen we dagdagelijkse producten aan een test. Een raclette-feestmaal wint elk feestperiode aan populariteit. Zulke plakjes gesmolten kaas, het is dan ook makkelijke, lekkere en hartverwarmende winterkost. De bekende Antwerpse kaasaffineur Frederic Van Tricht proefde het aanbod van de supermarkt en was aangenaam verrast. “De meeste zijn voldoende dun gesneden, mild van smaak en smelten mooi.” En ze hoeven bovendien niet eens duur te zijn. -
Een nieuwe auto kopen? Zoveel invloed heeft de CO2 uitstoot van je wagen op de prijs van je verzekering
Is het tijd voor een nieuwe auto? Dan heb je waarschijnlijk al een merk en model op het oog. Maar heb je al eens nagedacht over de milieuvriendelijkheid? De CO2-uitstoot van je auto kan namelijk de prijs van je autoverzekering beïnvloeden. Independer.be legt je uit waar je op moet letten. -
PREMIUM
Moet je je frieten twee keer afbakken? En welke olie zorgt voor de beste smaak? De twee beste Vlaamse frituristen leggen uit hoe je de lekkerste frietjes maakt
Elke Belg houdt van frieten. Zes op de tien eten ze zelfs minstens wekelijks. Sterrenchef Luc Bellings bezocht vorige week al de bekendste frietkoten van de Vlaamse hoofdsteden. Maar hoe maak je ze zelf het lekkerst klaar? Maakt het uit welke aardappel je kiest? En wat met het frietvet? Wij vroegen naar aanleiding van de Week van Friet aan Davy Vannieuwenhuyze en Melissa Buyse van Frituur Davy in Bissegem (Kortrijk) - uitgeroepen tot de beste frituur van Vlaanderen 2019 - hun gouden tips. -
-
Multimedia Moet jouw telefoon tegen wat nattigheid kunnen? Deze smartphones zijn waterdicht
Het is misschien niet het eerste waar je naar kijkt als je een nieuwe smartphone gaat kopen, maar toch is ‘waterdichtheid’ een redelijk belangrijk criterium. Helemaal als je ook in de gure tijd van het jaar vaak buitenshuis bent. Onze techredacteur belicht de verschillende niveaus van waterdichtheid en de high-end smartphones per categorie. -
Elia staat achter idee van onderzeese kabel naar Denemarken
Hoogspanningsbeheerder Elia staat achter de plannen van energieminister Tinne Van der Straeten (Groen) om een onderzeese kabel te trekken naar Denemarken, om zo toegang te krijgen tot de groene elektriciteit die er wordt opgewekt door de vele windmolens. -
Woningbrand voorkomen: hoe zit het met jouw kennis over brandveiligheid?
Het schrikbeeld van je huis dat in vlammen opgaat is hopelijk niet iets dat dagelijks door je hoofd spookt. Toch is het belangrijk af en toe wél stil te staan bij deze mogelijkheid. De brandweer dient immers niet enkel om katten uit bomen te redden, maar blust in ons land alleen al zo’n 10.000 branden per jaar. Met de juiste kennis en voorzorgen voorkom je dat ze moeten oprukken richting jouw adres. -
PREMIUM
Brugge “Deze groenten mogen niet ontbreken op uw feesttafel”: chef van beste groentegerecht in Gault&Millau geeft inspiratie
HLN contacteerde elf West-Vlaamse culinaire toppers en laat hun tips voor een spetterend eindejaar op u los. Gault&Millau verkoos zijn calçot van prei met mosselen tot beste groentegerecht van het jaar. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat het gerechtje ook op het takeawaymenu van Bruno Timperman staat. De chef van het Brugse restaurant Bruut sluit dan traditioneel al jaren de deuren. “De feestdagen wil ik sowieso met mijn gezin delen”, zegt Bruno, die meteen enkele groententips geeft voor deze tijd van het jaar.
3 reacties
WALTER HUYBRECHTS
Elke De Vleeschouwer
Ana Nas