Volledig scherm
PREMIUM
© Joel Hoylaerts/Photo News

Fingerfood met een sterretje: topchef Luc Bellings toont hoe je gemakkelijk exclusieve hapjes op tafel tovert voor oudejaar

Bij oud en nieuw horen bubbels, maar geen bubbels zonder bijpassende hapjes. Om het nieuwe jaar nóg stijlvoller en vooral smakelijker in te zetten, deelt sterrenchef Luc Bellings zeven toprecepten die je ook makkelijk zelf kan maken. Van oesters met Granny Smith tot rundstartaar met krab en kaviaar: er is voor ieder wat wils. Smakelijk 2021!

3 reacties

  • WALTER HUYBRECHTS

    4 weken geleden
    Reeds topchef in zijn eerste restaurant Dorpstraat in Hasselt verschillende keer gaan eten steeds top.
  • Elke De Vleeschouwer

    4 weken geleden
    Amai... De presentatie lijkt op die van een 5e jaars hôtel student... Sterrenchef... Ik mag zeggen dat ik het beter kan ze man... En die rundertartaar... Kerel... En dan zo commentaar geven aan mensen die een brasserie uitbaten... Foei!
  • Ana Nas

    4 weken geleden
    Ziet er lekker uit, Luc, maarre kaviaar? En waar koopt een gewone mens wasabiparels?
  1. Kaaskenner Frederic Van Tricht zoekt de lekkerste raclette uit de supermarkt: “Aangenaam verrast over kwaliteit van de kaas”
    PREMIUM

    Kaaskenner Frederic Van Tricht zoekt de lekkerste raclette uit de supermarkt: “Aangenaam verrast over kwaliteit van de kaas”

    Elke week onderwerpen we dagdagelijkse producten aan een test. Een raclette-feestmaal wint elk feestperiode aan populariteit. Zulke plakjes gesmolten kaas, het is dan ook makkelijke, lekkere en hartverwarmende winterkost. De bekende Antwerpse kaasaffineur Frederic Van Tricht proefde het aanbod van de supermarkt en was aangenaam verrast. “De meeste zijn voldoende dun gesneden, mild van smaak en smelten mooi.” En ze hoeven bovendien niet eens duur te zijn.
  2. Moet je je frieten twee keer afbakken? En welke olie zorgt voor de beste smaak? De twee beste Vlaamse frituristen leggen uit hoe je de lekkerste frietjes maakt
    PREMIUM

    Moet je je frieten twee keer afbakken? En welke olie zorgt voor de beste smaak? De twee beste Vlaamse frituris­ten leggen uit hoe je de lekkerste frietjes maakt

    Elke Belg houdt van frieten. Zes op de tien eten ze zelfs minstens wekelijks. Sterrenchef Luc Bellings bezocht vorige week al de bekendste frietkoten van de Vlaamse hoofdsteden. Maar hoe maak je ze zelf het lekkerst klaar? Maakt het uit welke aardappel je kiest? En wat met het frietvet? Wij vroegen naar aanleiding van de Week van Friet aan Davy Vannieuwenhuyze en Melissa Buyse van Frituur Davy in Bissegem (Kortrijk) - uitgeroepen tot de beste frituur van Vlaanderen 2019 - hun gouden tips.
  1. “Deze groenten mogen niet ontbreken op uw feesttafel”: chef van beste groentegerecht in Gault&Millau geeft inspiratie
    PREMIUM
    Brugge

    “Deze groenten mogen niet ontbreken op uw feesttafel”: chef van beste groentege­recht in Gault&Millau geeft inspiratie

    HLN contacteerde elf West-Vlaamse culinaire toppers en laat hun tips voor een spetterend eindejaar op u los. Gault&Millau verkoos zijn calçot van prei met mosselen tot beste groentegerecht van het jaar. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat het gerechtje ook op het takeawaymenu van Bruno Timperman staat. De chef van het Brugse restaurant Bruut sluit dan traditioneel al jaren de deuren. “De feestdagen wil ik sowieso met mijn gezin delen”, zegt Bruno, die meteen enkele groententips geeft voor deze tijd van het jaar.
  1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
    Play

    Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

  2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad?  Dat doe je zo
    Play

    Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

Geld