Volledig scherm
© Shutterstock

Financiële missers: dit moet u vooral niet doen met uw spaargeld

SparenBent u een grote fan van uw spaarboekje? U bent niet alleen: Belgen hebben samen miljarden euro’s op spaarrekeningen staan. Uw geld staat er veilig, en ook al is het rendement beperkt, u bent er tenminste zeker van. Toch zijn er ook enkele misvattingen over de spaarrekening die u in de praktijk geld kunnen kosten, weet Spaargids.be.

 1. Gemiddeld huis kost ruim 303.000 euro: 16.000 euro duurder in één jaar
  PREMIUM

  Gemiddeld huis kost ruim 303.000 euro: 16.000 euro duurder in één jaar

  Het afgelopen kwartaal steeg de gemiddelde prijs van een woning in Vlaanderen tot een recordbedrag van ruim 303.000 euro. Daarmee is een huis al 16.000 euro duurder geworden in vergelijking met 2019, blijkt uit de Notarisbarometer. De verklaring ligt bij de enorme vraag naar vastgoed en vooral naar grotere huizen die hoger geprijsd zijn. Volgens kenners zal de markt de komende maanden eindelijk (een beetje) bekoelen.
 2. Welke cola smaakt het lekkerst? Wij testen 11 soorten: “Voor de helft van de prijs heb je al een waardige vervanger voor Coca-Cola”
  PREMIUM

  Welke cola smaakt het lekkerst? Wij testen 11 soorten: “Voor de helft van de prijs heb je al een waardige vervanger voor Co­ca-Co­la”

  Elke week onderwerpen we dagdagelijkse producten aan een test. Deze week op het menu? Cola! De Belg is een cola-liefhebber pur sang. Zo kiezen maar liefst 6 op de 10 resoluut voor het zwarte goud, als ze frisdrank drinken. Maar welke cola smaakt nu het lekkerst? Overtreft Coca-Cola de supermarktcola’s? Bartender Bart Mertens, geschoold aan de gerenommeerde European Bartender School in Londen, proefde 11 verschillende cola’s en ging op zoek naar het recept van de perfecte cola. “Sommige smaken even kruidig als Coca-Cola, andere zijn puur water.”

Geld