Illustratiefoto
Volledig scherm
Illustratiefoto © Getty Images

Federale regering hakt na onderhandelingen knoop over energiefactuur nog steeds niet door

De federale regering heeft nog geen knoop doorgehakt over het verlagen van de energiefactuur. De ministers zaten er de hele voormiddag over samen, maar kwamen niet tot een akkoord. Dat meldt VTM NIEUWS.

51 reacties

 • Marc Van Den Brande

  4 maanden geleden
  De btw op elektriciteit verlagen , en gas is een must, maat dan ook voor iedereen er zou een verschil komen met groot verbruikers van elektriciteit waarom eigenlijk? Net daar is het nodig dat te doen mensen met warmte pompen of elektrische verwarming verbruiken net daarom veel elektriciteit , voor een woning met warmte pomp al gouw 5000 tot 6000 kw per jaar zonder ander dagelijks gebruik, het was toch de bedoeling de factuur te verlichten zodat de verwarming kan blijven gebruikt worden.
 • Sjonny Martero

  4 maanden geleden
  Hoe hoger de prijzen hoe hoger de inkomsten via belastingen. Mooi principe van onze hypocrieten.
 • Gino Denil

  4 maanden geleden
  De EU wil dat het een energiecheque wordt. Dat is eenmalig. Daar kan je bepaalde groepen nog van uitsluiten. En daarna blijf je toch met een hoge energiefactuur en een torenhoge extra belastingbrief zitten.
 • jo vandenberghe

  4 maanden geleden
  Neen ze wachten op EU die gaat beslissen in hun plaats.En als die gaan beslissen gaat het voor de modale burger niet veel uithalen.Die werken voor het grootkapitaal namelijk,wij zijn goed genoeg om belastingen te betalen voor hun veel te grote weddes.
 • Stefanie van Dijk

  4 maanden geleden
  Rekken rekken rekken, prijzen terug normaal ... jullie leven nog oke dan hoeven we dus niks meer te doen ... en door. Ik pleit ervoor dat we eens met een flinke groep mensen een dagje daar vertoeven om stookkosten te sparen, en de volgende dag een volgende groep etc. misschien als we genoeg in de weg zitten dat de ogen open gaan ...
 1. Btw-verlaging doet energiefactuur gemiddeld gezin met ruim 500 euro dalen, maar stoot nog op verzet binnen meerderheid: “Boerenbedrog”
  PREMIUM

  Btw-verlaging doet energiefac­tuur gemiddeld gezin met ruim 500 euro dalen, maar stoot nog op verzet binnen meerder­heid: “Boerenbe­drog”

  Een btw-verlaging naar 6 procent op elektriciteit en gas zou voor een gemiddeld gezin een verschil maken van 508 euro per jaar. Dat staat in een voorstel van federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) dat onze redactie kon inkijken. Het draagvlak daarvoor groeit, maar Open Vld blijft zich verzetten. Het uitgebreide sociaal tarief wordt naar alle waarschijnlijkheid verlengd.
 2. Meer dan 1.000 ongevallen met een e-step vorig jaar: deze verzekeringen dekken je in
  Spaargids.be

  Meer dan 1.000 ongevallen met een e-step vorig jaar: deze verzekerin­gen dekken je in

  De e-step is haast niet meer uit het stadsbeeld weg te denken. Hoewel de wendbare tweewielers bijdragen tot de mobiliteit, brengen ze ook bepaalde risico’s met zich mee. Vorig jaar werden er meer dan 1.000 ongevallen met een e-step geregistreerd. Verkeersinstituut Vias denkt dat het reële aantal zelfs hoger ligt. Spaargids.be zoekt uit welke verzekeringen je bij een ongeval met een elektrische step kan aanspreken.