REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Extra LNG-schepen zorgen voor dalende gasprijs in Europa

De Europese gasprijs blijft vrijdag dalen, nu meer LNG-schepen de Atlantische Oceaan oversteken richting Europa.

10 reacties

 • Wilm VanRoy

  1 jaar geleden
  Schrijf zulke dingen aub niet, straks gaat er weer een taks opkomen als het aan de politieke oren komt
 • Patrick Dewael

  1 jaar geleden
  Misschien moeten we het werk van onze zogezegde bondgenoot toch maar eens van dichtbij bekijken, eerst stookt de VS ruzie tussen Oekraïne Europa en Rusland om dan gas aan Europa te kunnen leveren. Van zodra ze een voet binnen hebben zal dan ook de prijs voor dit gas stijgen. Verder kunnen we ons ook de vraag stellen hoe milieubelastend deze transporten zijn.
 • MARC POELMAN

  1 jaar geleden
  Ik vrees dat het in de nabije toekomst een kolenstoof zal worden om ons te verwarmen.
 • Dirk Jansen

  1 jaar geleden
  Als men zo in de toekomst de gascentrales moet bevoorraden vraag ik mij toch af hoe ecologisch het gedachtegoed van partij Groen eigenlijk is !
 • roger Rymen

  1 jaar geleden
  Onvoorstelbaar hoe politici soms totaal ondoordachte beslissingen kunnen nemen. Enerzijds kerncentrales sluiten die geen N en CO2 uitstoten en de elektriciteitsprijs betaalbaar houden (zie Nederland en Frankrijk die wel kernenergie behouden) en anderzijds peperdure gascentrales gaan bouwen die wel milieuvervuilend zijn en daarenboven volledig afhankelijk zullen zijn van de goodwill van Rusland voor hun gastoevoer die nu al ferm hapert en door vervuilende schepen uit de USmoet aangevoerd worden.